Sköt om poolen

Att ta hand om sin pool och hålla vattnet fräscht är lättare än vad du kan tro. Det viktigaste är att hålla koll på vilket pH-värde vattnet har. Så länge vattnet är balanserat behöver du inte oroa sig. Skulle du däremot använda sig av vissa produkter eller byta vatten kan det medföra en förändring i värdet.

Oavsett om du har en inomhuspool eller en pool utomhus finns det några tips på hur du bäst sköter om den. Det allra viktigaste är att hålla pH-värdet mellan 7,0–7,5. Skulle värdet överstiga detta kan det hjälpa att tillsätta vissa medel. Det finns medel både för att sänka värdet, och höja. Ett annat bra tips är att täcka över poolen, framför allt om den är utomhus. På så sätt skyddar du den från regn och andra nedfall, vilket kan störa värdet på vattnet. För att poolen ska vara så fräsch som möjligt är det viktigt att vattnet desinficeras. Det görs vanligtvis genom att använda klor.

  • Täck över poolen när det inte används för att undvika att poolvattnet störs av regn.
  • Kolla pH-värdet regelbundet.
  • Använd klor för att desinficera vattnet.

Skydda poolen på vintern

Du som har en pool utomhus måste veta hur du stänger av den på rätt sätt när vintern börjar närma sig. Hur du ska gå till väga kan variera beroende på vilken typ av pool du har. Vissa kräver att du tömmer allt vatten och täcker poolen ordentligt medan andra kräver lite mer jobb. Det första du bör göra är att ta en titt på poolstommen. Den avgör ifall poolen är tillräckligt stark för att klara av att vattnet fryser. Sedan är det viktigt att du rengör poolen ordentligt, stänger av värmen, tar bort alla avtagbara delar, belysning, insprutningsmunstyckena, och liknande. Det allra sista steget är att du täcker poolen med ett stadigt poolskydd. Det finns en typ av vinterplåtar som går att lägga över poolen. De rekommenderas om du bor på ett ställe där det snöar. Men det allra bästa tipset för att ta hand om din pool är att läsa eventuella manualer eller kontakta ett företag som jobbar med pooler. På så sätt behöver du inte oroa dig att du gör någonting fel.