Ett skönt sovrum

Är du ute efter ett riktigt skönt sovrum för perfekt avkoppling? Läs här hur det ska gå till!

Sovrummet är antagligen det viktigaste rummet i hela bostaden. Här spenderas trots allt många av dygnets timmar och det är ett rum där komforten bör stå i fokus. Det är viktigt att få den sömn som behövs och därför bör inredandet av sovrummet få full uppmärksamhet. Hur ska då detta gå till? Det är egentligen ganska enkelt och vi ska här visa hur det ska åstadkommas.

Satsa på en skön säng

Sängen är av naturliga skäl sovrummets viktigaste möbel och här är det viktigt att inte snåla – satsa på en säng som ger precis den nivå av komfort du önskar, annars kommer du snart att ångra dig. Var noggrann när du provar ut en säng, provligg gärna under en längre stund och försök bilda dig en uppfattning om vad som passar dig bäst. Något som också gör otroligt mycket för den totala känslan är sköna sängkläder – och här hittar ni dem! – tillsammans med andra attiraljer som gör sängen till en plats att längta till.

Kring val av madrass kan du tänka på följande sätt:

”Om madrassen är för både dig och din partner bör ni prova ut den båda två. Är ni olika långa och väger olika mycket bör ni ha två olika madrasser. Kanske vill ni också ha olika hårdhet/mjukhet och material i bäddmadrassen. Har du ryggproblem bör du ta upp det med din kiropraktor eller personalen på plats för att få guidning” – Expressen

Avkoppling handlar också till stor del om korrekt mörkläggning och här är det alltför lätt att göra misstag så att ljuset sipprar in – något som kan ”vara direkt förödande” för nattsömnen enligt tidningen Sköna Hem. Försök att få sovrummet så mörkt som möjligt, eftersom det här påverkar sömnkvaliteten. Vidare är det bra att hålla rummet så svalt som möjligt, något som kan vara en utmaning under sommaren. Har du en luftvärmepump kan denna dock ställas in på att ge kyla.

Tänk också på rätt form av belysning i ditt sovrum. Här är bra läslampor och ”mysbelysningen” viktig.