Mer trädgårdsarbete i RUT

Nu kan fler få hjälp med sitt trädgårdsarbete. Det är nämligen så att rutavdraget utökas och många trädgårdstjänster kan utföras med avdrag.

Att skapa en vacker trädgård drömmer många om och det finns knappast något härligare än att ha en lummig uteplats att sitta på under varma sommardagar. Men att få till en trädgård som både är snygg och lättskött är inte helt lätt och det kan vara värt att ta del av några smarta tips. Annars kan man alltid låta någon som är ett proffs göra jobbet. Och nu kan man faktiskt anlita ett företag för att utföra trädgårdstjänster, och få ett billigare pris med hjälp av rutavdraget.

Dyra tjänster blir billigare

Från och med den första augusti går det nämligen att göra rutavdrag för fler trädgårdstjänster än tidigare. Exempelvis kan man nu anlita någon som sköter den så viktiga trädbeskärningen åt en. Den här tjänsten har många tyckt varit lite för dyr men nu kan den alltså bli utförd till ett rabatterat pris och då kommer förmodligen många fler vilja anlita någon för detta. På Sveriges Radios hemsida kan man läsa att det här med att fler trädgårdstjänster ingår i rutavdraget är extra bra för de personer som är för gamla eller för sjuka för att ta hand om sina trädgårdar på egen hand. Och bara för att man själv inte kan ta hand om sin trädgård, betyder det inte att man inte ska få han en fin trädgård att njuta av.

Minskar svartarbetet

Varför man väljer att inkludera ännu fler trädgårdstjänster i rutavdraget beror på att det förekommer mycket svartarbete i branschen. Med rutavdraget tror man dock att fler kommer vilja få tjänsterna utförda vitt eftersom de vill ta del av avdraget.