Sakerna du inte visste om din trädgård

Vad kan vara det bästa än det onödiga vetandet som man kan skryta med. När det kommer till ens trädgård finns det otroligt mycket intressant att veta, och här får du reda på det. 

Det finns så otroligt mycket att veta och lära sig om allt mellan himmel, jord och rymden. Allt kan vi inte ta in, men nu när det är sommar – även om det kanske inte märks så mycket, så är det roligt att få lite onödigt vetande om vår trädgård och vad som kan tänkas gömma sig. Expressen bjuder på 10 intressanta saker som kan vara kul att veta och att även dela med sig av under grillningen eller trädgårdshänget.

Solrosor, jord och fjärilar

Om man säger att man vill ha en solros så får man inte bara en blomma utan man får upp till 2000 blommor som hålls tillsammans av en stjälk. Och när det kommer till jorden så finns det fler mikroorganismer på en tesked jord än vad det finns i en hel människa. Då kan man tänka på hur viktigt mikroorganismer är för en frisk och levande jord. Vill du kunna styra färgen på dina blommor är det jorden du ska fokusera på. En baskisk jord kommer ge rödare färg och en surare jord ger blåare färg. Och om du har problem med rådjur så hjälper det oftast inte enbart med ett litet staket då de kan, med lite sats, hoppa över 2,5 meter. Och vill du tänka ekologiskt och göra rätt för dig bör du odla med bananskal, kaffesump och äggskal. Det kommer göra susen för din trädgård.

Vill du däremot få tips för en lyckad trädgårdsfest så får du gärna läsa denna artikel, kanske kan du även skryta med något du lärt dig här.