Feng Shui-bluffen

När det kommer till våra hem så är det en plats som vi gärna vill ha så bra som möjlig så att vi kan trivas och ladda upp våra batterier. Många är det som lever sitt liv efter Feng Shui, men nu finns det en sida som anser att detta bara är en bluff – om än en gammal bluff.

”Utifrån den mystiska chikraften tecknade två konsulter en så kallad Baguakarta över lägenheten där olika rum symboliserar delar av livet. För konsulten Helene hamnade ”kärlek” i sovrummet – samma rum stod för rikedom enligt konsulten Johanna.”

Det inledande citatet är från Expressen som har anlitat fyra olika feng-shui konsulter att analysera en lägenhet. Vad de tyvärr kom fram till var olika tankar om vad det var för energi som var placerad i de olika rummen. Något som har fått många att tvivla på att det finns urgamla krafter som påverkar oss och hur vi inreder.

Utgå från dig själv

Vad man kan konstatera är att det är ganska dyrt att anlita en konsult, men det är absolut värt det om man tror på att dessa krafter finns. För visst kan man må bättre av den så kallade placeboeffekten. För oss människor så handlar det om att vi ska känna trygghet i våra hem samt att vi ska ha en inredning som vi känner oss bekväma i och som visar upp vår personlighet. Så istället för att lyssna på urgamla läror kanske det fungerar lika bra att lyssna på vår egen inre röst.