Så inreder du vardagsrummet funktionellt och trendigt

För att få ett vardagsrum som är praktiskt ska du välja möbler med omsorg. Genom att inreda med textilier i olika slag får du en ombonad och mysig känsla. Ta inspiration av årets inredningstrender för att få bra tips.

Att inreda vardagsrummet är inte alltid det enklaste att lyckas med men det går. Vardagsrummet är ett av hemmets viktigaste rum som har många användningsområden, allt från matsal och läshörna till tv-rum. Möblerna spelar därför en viktig roll. Det finns bland annat snygga och praktiska tv bänkar att välja mellan. Det finns tv-bänkar som har både öppen och stängd förvaring. Det är många möbler som ska samsas i ett vardagsrum, försök att matcha dem på ett bra sätt med varandra för att få en bra helhet. Innan du köper några möbler är det en bra idé att rita upp vilka möbler du ska ha i rummet för att få en känsla hur resultatet kan bli. När det kommer till möbler är sköna möbler som bjuder in till umgänge något du ska satsa på. Undvik snygga möbler som inte är bekväma att sitta i. Inred med fördel med mycket textilier för att få en ombonad och mysig känsla.

Inredningstrender 2022 som passar i vardagsrummet

Om du vill ha ett trendigt vardagsrum ska du addera någon eller några av inredningstrenderna som råder i år. Trämöbler var inne redan förra året och de fortsätter att vara trendiga även detta år. Om du inte vill ha trämöbler kan du välja inredningsdetaljer i trä. Speglar är en annan trend i år. Om du vill att vardagsrummet ska kännas luftigare och större ska du använda dig av speglar. Pasteller är något som har fått ett uppsving och det ska gärna vara lite poppigare pasteller i rosa, gult och lila. Det kan du addera i inredningen genom exempelvis textilier, vaser och tavlor. Böljande former är också trendigt och det kan du ha på allt från möbler till posters. Inredningsdetaljerna är lika viktiga som möblerna.