Värm upp huset miljösmart och ekonomiskt

Att värma upp huset är kanske inte något du funderar speciellt mycket över men tänk om. Här finns mängder av pengar att spara på att bara välja rätt värmesystem och dessutom kan du bidra till en bättre miljö. Det finns många olika uppvärmningssytem att välja mellan och här tar vi upp några av de vanligaste.

Vill du ha ett uppvärmningsalternativ till ditt hus som både är skonsamt för miljön och för din plånbok ska du välja en luftvärmepump som du till exempel kan köpa på https://e-klok.se/. En luftvärmepump använder sig av utomhusluften som den gör om till värme och sprider jämnt i huset. En sådan här värmepump kostar lite att installera men är väl värd sina pengar då du sparar pengar efterhand.

”Stora investeringar för många hushåll, men de betalar sig i längden” enligt experten Jan Söderström.

Olika värmesystem för din villa

Förutom luftvärmepump finns det en mängd olika värmesystem för en villa. Du kan till exempel välja bergvärme, fjärrvärme, pelletskamin och elelement. Det du ska tänka på är att anpassa uppvärmningen efter ditt hus och din familj samt efter vilka behov ni har. Se även till att du har de bästa förutsättningarna för att värma upp huset. Se över fönster, dörrar, tak och ventilation så att inte all värme försvinner ut för att huset inte är tätt. Behöver du hjälp med att se över ditt hus och välja vilken uppvärmningsmetod du ska ha kan du alltid kontakta din kommun för att få en energi- och klimatrådgivare som hjälper dig. De är kostnadsfria och ger opartiska råd för att du ska få den bästa lösningen.