Underlätta livet med en egen tvättmaskin

Pressmeddelande 2004-05-07
Cylinda Lilltvätt passar i små badrum

Cylinda Lilltvätt är en riktig problemlösare för alla som har litet badrum.
Tvätten hopar sig snabbt och det finns inga tider som passar i den delade tvättstugan. Med en egen tvättmaskin i hemmet kan du tvätta när du behöver, utan att anpassa dina planer efter tiderna i tvättstugan.

Har du kanske stött på handskrivna lappar i din tvättstuga med rubriken ”Din mamma jobbar inte här!”? Ofta underskrivna med den halvanonyma signaturen ”Vän av ordning”. Eller du kanske till och med själv har författat lapparna? Livet blir verkligen så mycket enklare och härligare då man har en egen tvättmaskin. Nu finns Cylinda Lilltvätt, en tvättmaskin som får mycket bra betyg för sin tvättkapacitet och som samtidigt är så liten att den får plats i de flesta badrum.

– Cylinda Lilltvätt är bara 68 cm hög och 40 cm bred. Och trots att det är en liten maskin så ger den mycket bra tvätt- och sköljresultat, exempelvis så har den fått högsta betyg i Råd&Röns test*, säger K-G Holmgren, produktområdeschef Elektroskandia som marknadsför Cylindas produkter.

Möjligheter och funktioner
Cylinda Lilltvätt är en så kallad toppmatad tvättmaskin, det innebär att luckan sitter upptill på maskinen och det är där man lägger in tvätten. Den har en kapacitet på tre kilo och det finns åtta program att välja på. Maskinen har även specialprogram för ylle, handtvätt och snabbtvätt. Så du kan tvätta all sorts tvätt hemma i din egen lägenhet. Alla Cylindas maskiner har dessutom extra bra sköljverkan, något som framförallt är bra för personer med känslig hy eller allergier.

Det går även att välja tidsfördröjd start upp till fem timmar på Cylinda Lilltvätt. Detta är framförallt bra om du vill lägga in tvätten på morgonen innan du går till jobbet, men du vill inte att kläderna skall ligga blöta i tvättmaskinen tills du kommer hem. Ställ in så att tvättprogrammet är klart precis då du kommer hem och kan hänga din tvätt.

Cylinda Lilltvätt säljs av fackhandeln. Den är bara 68 cm hög och 40 cm bred och kostar cirka 6 500 kronor.

* Konsumentverket genomförde test av 12 stycken tvättmaskiner som publicerades i Råd & Rön, där Cylinda Lilltvätt var en av dessa. Detta test publicerades i oktober 2003.

Kort om Cylinda
Cylinda är ett svenskt varumärke för det som brukar kallas vitvaror, det vill säga kylar, frysar, spisar, fläktar, diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare.