Styr hemmet via din iPhone

Trådlös frihet från ELKO, nu även för ljuddistribution

I över 60 år har ELKO varit en av Nordens främsta producenter av högkvalitativa och innovativa lösningar av elinstallationsmaterial. Nu presenteras ett flertal nyheter. Bland annat tar ELKO steget vidare med sitt unika trådlösa styrsystem för hemmet, ELKO Living System (ett system som fjärrstyrt hanterar hemmets alla funktioner som exempelvis belysning och värme), genom att lansera ett komplett ljudsystem. Dessutom kommer hemmet att enkelt kunna styras via din iPhone.

Det moderna hemmet förändras konstant. Onödiga sladdar plockas undan, det ska vara enkelt att hantera hemmets ljus- och ljudkällor, samtidigt som dess design ska smälta in med övrig inredning. ELKO Living System är lösningen som kopplar ihop och effektiviserar alla kommunikationslösningar och elinstallationer i hemmet, såsom temperaturreglering och belysning.

– Föreställ dig exempelvis badrummet där du intill belysningsknappen även kan sätta på radion eller koppla in din iPod för att njuta av din favoritmusik eller radiosporten när du ska göra i ordning dig för arbetsdagen. Detta är bara första steget i ett mer omfattande produktsortiment inom området ljud som börjar säljas under våren 2011, säger Thomas Wahlberg, produktchef på ELKO.

Nu lanseras även produkter för ljuddistribution i hemmet. Exempelvis kan en radio, ett USButtag eller en iPhone-docka monteras direkt i väggen på samma sätt som ett eluttag eller belysningsknapp. I ljudserien från ELKO finns även förstärkare och högtalare för infällning i vägg eller tak och det finns möjlighet att koppla systemet direkt till den befintliga musikanläggningen.

Cirkapris ELKO Living System; från cirka 3000 kronor för en enkelrumslösning med radio, förstärkare och högtalare.

Applikation för iPod och iPhone

Smarta styrsystem börjar vi vänja oss vid, men nu finns även en applikation för detta till iPod och iPhone, som skapar frihet att styra hemmet på dina villkor. Alla funktioner i ELKO:s styrsystem ELKO Living System kan nu hanteras ännu enklare och bekvämare. Exempelvis kan du ändra rummets belysning från soffan, eller tända utebelysningen och sätta på bastun, så den är lagom varm, på vägen hem.

Cirkapris: 250 kronor, säljs på appstore.

ELKO Plus Option – Elegant designserie som uppdateras med ny ram i vitt

Efterfrågan på strömbrytare och vägguttag som kan anpassas till hemmets inredning ökar. ELKO kompletterar nu sin populära serie ELKO Plus Option med kritvitt frostat glas, något som efterfrågats till hem med enkel och minimalistisk stil. Ramarna finns nu i en komplett serie med skiffer, stål, sotat glas, gröntonat frostat glas och kritvitt frostat glas. Samtliga produkter i ELKO Plus Option har en elegant och stilren design och är formgivna av industridesignern Einar J Hareide. Cirkapris, ELKO Plus Option, dimmer med vit ram: 850 kronor.

Kort om ELKO

ELKO är en av Skandinaviens ledande producenter av elmaterial och har i över 60 år levererat kvalitetsprodukter till hem och företag. ELKO står för hög kvalitet och hållbarhet. ELKO erbjuder innovativa produkter med en modern design inom tre områden; starkström, kommunikation och kontroll. Företaget har 200 personer anställda i Norden med huvudkontor i Oslo samt dotterbolag i Sverige och Finland.