Städa hemmet inför vintern

När vintern kommer går de flesta ned i varv. Kvällarna blir längre och klimatet kallare och allt du vill göra är säkert att mysa i soffan med en bra film eller bok. Vore det då inte härligt om ditt hem kändes fräscht och fint? På så sätt blir det enklare att hitta den rätta myskänslan.

För att du ska få det just sådär härligt hemma som du önskar inför vintern kan det vara bra att lägga lite tid på en storstädning. Det finns en del saker som du bör se till att få gjorda innan det blir för kallt ute, till exempel fönsterputs. Här följer några tips på hur du får ett riktigt vinterfräscht hem.

Gör dessa saker innan kylan kommer

Det finns några saker du måste skynda dig att göra innan det blir för kallt. En av de viktigaste sakerna är fönsterputs. Det går nämligen dåligt att putsa fönster när det är minusgrader ute. Tänk på att det kan vara bra att anlita en firma som hjälper dig att putsa fönstren. På så sätt blir jobbet gjort på rätt sätt och du slipper dessutom stå och vingla på en stege. Klicka in på www.fonsterputsning-stockholm.se/ för att hitta en firma i ditt närområde. Tänk också på att du har rätt att använda RUT-avdrag för denna tjänst. Det behöver med andra ord inte bli så dyrt att få fönstren putsade av proffs.

Ta också en titt i trädgården. Se till att rengöra och ta in utomhusmöbler. Då håller de länge och riskerar inte att blir stulna av någon klåfingrig.

Gör en grovrengöring

När du är klar utomhus är det dags att lägga fokus inomhus. Gör rent på platser som du inte städar så ofta, till exempel under badkaret och bakom spisen. Lägg också stort fokus på köket. Där ska du ju laga alla vinterns goda middagar och då är det trevligt om det känns fräscht. Här kan du läsa om hur du rengör ditt kök på ett klimatsmart sätt med saker som du säkert redan har hemma i köksskåpet. Många av dessa husmorsknep fungerar dessutom utmärkt även i badrummet. När du är klar är det bara att luta dig tillbaka och njuta av ditt härliga och vinterstädade hem.