Renovera fönster istället för nyköp

Är du trött på dina gamla fönster och funderar på att köpa nya? Stopp ett tag, det är inte alltid nödvändigt att bekosta helt nya fönster. Du kan ofta renovera dina fönster, vilket är mer kostnadseffektivt.

Här får du veta mer om fördelarna med att renovera fönster. Du får även en närmare genomgång av fönsterrenoveringens olika faser. Bli mer påläst, häng med!

Gamla fönster

När fönstren är slitna är det lätt tänkt att den enda lösningen är att sätta in nya fönster. Det är dock inte alls nödvändigt alla gånger, tvärtom är det ofta en fördel att renovera fönster istället för att köpa nya av flera anledningar. När du renoverar dina fönster säkerställer du att byggnaden får samma ursprungliga estetik. Byter du till moderna fönster är risken stor att det påverkar husets kulturhistoriska värde, inte minst eftersom äldre och underhållna fönster faktiskt i regel är tillverkade av kvalitetsmaterial.

Det finns nya fönster som skapas med traditionell stil, men det är sällan känslan blir densamma. Därför är det alltid en bra idé att först se om du kan få dina fönster renoverade istället för att köpa nya.

Professionell fönsterrenovering

Anlitar du en pålitlig fönsterfirma för renovering kan du lita på duktiga hantverkare. Fönstren renoveras med hänsyn till husets traditionella utseende, men även fönstrens ålder och förutsättningar. Du kan få slitna beslag och lister utbytta, men ändå bibehålla dina ursprungliga fönster. Det ger dig mer eller mindre nya, friska fönster som är hållbara och energisnåla.

Såhär går en fönsterrenovering till

Första steget vid fönsterrenovering är att demontera och märka upp samtliga fönster. Fönsterskydd sätts sedan upp på fastigheten och fönstren transporteras vidare till verkstaden. Först byts slitna beslag ut och gammalt kitt tas bort från fönstren. Sedan skrapas samt slipas fönstren för att få bort gammal färg. Därefter börjar nyrenoveringen, vilket består av nytt kitt, olja, grundfärg och detaljmålning. Beslagen återmonteras och slutligen läggs även tätningslister på fönstren.