Allt du behöver veta om att putsa fönster

När solens obarmhärtiga strålar tittar in så kommer många på att de nog borde putsa fönstren. Under vintern har allt gömts i mörker, men nu syns varenda liten prick på fönstren med smärtsam tydlighet. I den här texten ska du få lära dig om hur du tar hand om dina fönster på bästa sätt.

Känner du för att ge dig i kast med fönsterputsen själv? Då är det viktigt att du gör på rätt sätt för att resultatet ska bli skinande rent. Egentligen behöver du varken dyra putsmedel eller speciella tillbehör för att få riktigt snygga fönster. Allt som behövs är lite varmt vatten, diskmedel och en skvätt ättika.

Putsa fönstren själv

Här kan du hitta ett bra recept på fönsterputs. Häll blandningen i en sprayflaska och spraya över hela fönstret. Torka sedan och gnid på fläckar med en microfiberduk. När du är nöjd skrapar du bort överflödigt vatten med en fönsterskrapa. Slutligen kan du putsa fönstren med tidningspapper för att få till extra blänk. Det är bäst att putsa fönstren på våren, dock inte när det är för soligt eftersom solen då torkar upp fönsterputsen innan du hunnit rengöra klart. Det är viktigt att komma ihåg att putsa även mellan dubbla glas. Det gör du genom att öppna fönstret och lirka upp den låsanordning som finns mellan glasen. Ibland kan det bildas mögel av fukt på fönstrets ramar. Passa då även på att torka bort detta med ättika så att dina fönster ser riktigt fräscha ut.

Ta hjälp med fönsterputsen

Blir du matt av bara tanken på att putsa fönster? Då kostar det inte speciellt mycket att ta hjälp. Hos https://www.familjetid.se/fonsterputs/ kan du boka fönsterputs och få hjälp omgående. På så sätt slipper du låta din dyrbara fritid gå åt till att gnida på dina fönster. På en städfirma arbetar också proffs som kommer att göra dina fönster riktigt skinande rena. Var bara noga med att kontrollera att den firma du anlitar har ett kollektivavtal som är giltigt. Du vet väl också att du är berättigad till Rut-avdrag när du tar hjälp med att putsa dina fönster?