Smidig flytt med flyttfirma och planering

Det finns något som vi alla kommer göra troligtvis minst en gång i livet – och det är att flytta. Men att byta bostad är inte alltid det enklaste, men som tur är finns några knep som underlättar flytten. Här är alla tips du behöver lägga på minnet.

När du ska flytta till en ny bostad är det första du ska göra att gå in på flyttfirma-flytthjalp.se/ för att boka flytthjälp, det är nämligen en väldigt smart investering eftersom detta kommer spara dig tid och stress. För när det kommer till en flytt är det i teorin inga konstigheter, men i realiteten är det en hel del som måste klaffa för att flytta ska fortgå på ett smidigt vis. Och så är inte fallet alla gånger. Därför är det alltid bra att redan från start boka den hjälp du behöver såsom pack-hjälp, nedbärning, transport och uppbärning i den nya bostaden. Det kommer underlätta otroligt mycket. Men något annat du inte ska glömma är att organisera flytten med checklistor för allt som behöver fixas, både inför, under och efter flytten. Du har väl koll på följande:

  • Flyttanmälan till Skatteverket
  • Adressändra
  • Skriva nytt elavtal
  • Fixa bredband
  • Koppla in tv

Många saker att tänka på vid flytt

Vad som listas ovan är bara en liten del av alla saker som behöver fixas med när du flyttat. Men innan du ens kommit in i nya hemmet är det andra saker som bör ta prioritet. Har du till exempel funderat kring själva logistiken som behövs vid flytten? Något som bland annat Göteborgs posten tipsar om är skaffa ordentliga flyttkartonger, packa efter rum och att märka ut tydligt vad som ligger i vilken kartong. Tänk också på att du inte behöver ha med dig allt vid flytten utan att detta är det perfekta tillfället att göra dig av med prylar och möbler du inte längre har användning av – så varför ta med dem till det nya boendet? Släng dem på en gång i stället, så blir du av med dem. Vänta heller inte till sista minuten med att packa, utan planera noga och tänk ordentligt hur du tänker dig att flytten ska så slipper du hamna i ett flyttkaos som annars lätt uppstår.