Så lyckas du med försäljningen av ditt hus

När du har bestämt dig för att sälja ditt hus är det en hel del saker som du ska tänka på för att lyckas med försäljningen. Valet av mäklare är avgörande för hur det går. En lokal mäklare som känner till området väl kan vara en stor fördel.

Att sälja ditt hus är en stor affär. När du ska sälja vill du få det bästa priset för huset och för att göra en lyckad affär är ditt val av mäklare viktigt. Du kan hitta ditt närmsta mäklarkontor här om du vill anlita en lokal mäklare. Det är oftast alltid en fördel att vända dig till en mäklare som känner till området som du bor i. En mäklare som har koll kan i det allra flesta fallen ge bra svar till spekulanternas frågor. Innan du anlitar en mäklare ska du kontrollera att denne är registrerad hos Fastighetsmäklarinspektionen för din egen säkerhetsskull. Välj även en mäklare som du får förtroende för.

Ta fram alla dokument som rör huset

När du ska sälja ditt hus och har hittat en bra mäklare ska du fråga denne om hur marknadsföringen kommer att se ut och hur många gånger det kommer att ordnas visning av huset. Innan du skriver på ett avtal med en mäklare är det en bra idé att kontrollera vad som händer om ditt hus mot förmodan inte skulle säljas inom den förväntade tiden.

Sälj vid ett bra tillfälle på året

När du ska sälja ditt hus måste du ta fram alla dokument som rör huset. Det är exempelvis pantbrev, ritningar och servitut. Kolla även med mäklaren när den bästa tiden att sälja är. Du vill helst inte sälja under en av det sämre perioderna på året. Generellt är augusti, september och oktober bästa månaderna att sälja om du vill lyckas bäst. När du ska sälja är det också viktigt hur huset ser ut på visningarna.