Is i magen vid soliga köp

Att inreda en lägenhet på Mallis och en i Sverige är två helt olika saker. Även om du är säker i din stil så gäller det att känna av klimatet runt om och försöka få in den rätta känslan. Det är inte så svårt. Och när du är på jakt efter en skön lägenhet som din tillflyktsort så är det inte svårt att hitta mäklare på Mallorca som ger fantastiska visningar. Men, bara för att du har huset så är det långt kvar till drömlägenheten om du inte anstränger dig. Du måste bestämma vilken typ av atmosfär du vill ska råda och vilken stämning du ska hamna i när du kliver in innanför dörren. Det är viktigare än vad de flesta tror. Och, något annat som är viktigt är att ha is i magen vid soliga köp.

Låt inte impulsen styra

När det kommer till husköp – i Sverige eller utomlands så gäller det att aldrig vara för snabb i sina beslut. Det kan få jobbiga konsekvenser. Och några platser som lockar lite extra är ställena runt Medelhavet menar Marita Bergman:

”Priserna ligger på mindre än hälften. Sedan lockar förstås Medelhavsklimatet med varma, soliga somrar och milda vintrar. Dessutom är det billigt att leva där, så du kan unna dig det lilla extra. Det är också nära till Sverige, med cirka 3,5 timmars flygtid.” (läs mer)

Så, unna dig en plats i solen, men tänk på att vara försiktig med ditt beslut: anlita ett proffs, fråga runt i omgivningen och knacka dörr för att prata med grannarna. Det kommer öka din trygghet och närma dig det rätta beslutet.