Skapa en vacker poolyta som blir trädgårdens höjdpunkt

När sommaren är här är dags för många att göra i ordning sin pool, eller att investera i en ny. Oavsett om man ska bygga en klassisk markpool för lek och motion, ett spabad för avkoppling och njutning eller en swimmingpool med solterrass finns det mycket man behöver tänka på. Folkpool ger i samarbete med trädgårdsdesignern Helena Åhlund de bästa råden och tipsen för att bygga den ultimata poolen anpassat efter trädgården.

Pool- och badsäsongen närmar sig och många villaägare drömmer om den perfekta poolmiljön i sin trädgård. Folkpool har tillverkat swimmingpooler i över 40 år och har ett flertal olika modeller för många ändamål och behov. För att ge poolägare och poolbyggare det ultimata poolområdet i sin trädgård har Folkpool tagit hjälp av trädgårdsdesignern Helena Åhlund. Hon ger sina bästa tips och råd för att skapa en harmonisk, säker och vacker poolmiljö i trädgården.

–  Vid bygge av pool finns det mycket man bör tänka på och ta hänsyn till för att få det ultimata poolområdet. En pool är ju så mycket mer än bara en badplats, det är även ett område där man vill kunna njuta, motionera, leka, sola eller slappna av. Det är också en yta man kan dekorera med ganska enkla medel i form av växter och blommor, och på så sätt skapa en vacker plats i trädgården säger trädgårdsdesignern Helena Åhlund. Det är även viktigt att tänka på var i trädgården man placerar sin pool, vilken tid på dygnet man vill kunna vistas där och att den är skyddad mot vind och insyn, fortsätter Helena Åhlund.

Oavsett om man har en bergstomt, skogsträdgård eller en klassisk funkistomt så finns det mycket som bör tas hänsyn till innan en pool installeras. Se bifogat faktablad för mer information och användbara tips.

Folkpool lanserar nytt spabad med unik form
Sena kvällar och vinternätter under stjärnorna, i sällskap med sin partner eller tillsammans med vänner. Ett spabad i trädgården blir som ett extra rum och en avkopplande oas för hela familjen. Folkpool lanserar nu det nya spabadet Nordic Retreat, med unik form, god komfort och kompakta mått. Retreat är som en lite deluxe modell då den har två extra sköna kaptenssäten med bra massage inklusive fotmassage, samt ett öppet säte med plats för två vuxna eller tre barn.

Nordic Retreat kan finns i olika färger och materialet kallas Permashell™ och är en mycket tålig polyetenplast. Även inklädnadspanel går att välja efter önskemål. Retreat är byggd för att användas året runt i vårt klimat, den goda isoleringen och kraftiga termolocket ger bra driftsekonomi. Den har automatisk rening och inbyggd belysning, är enkel att installera och lätt att sköta. Måtten på spabadet är 178x203x87 cm och har ett introduktionspris på 56 900 kronor.

Ny webbshop – enkelt, snabbt och smidigt
Med en efterfrågan som ständigt ökar vill Folkpool göra sina produkter mer lättillgängliga. För att öka servicen lanserar Folkpool ”Badbutiken”, www.badbutiken.se. Där kan man i lugn och ro handla tillbehör ur Folkpools sortiment. Här hittar du allt från badleksaker och sköna flytfåtöljer till poolstädare och reningsverk. Allt för poolägaren.