Siemens lanserar tvättmaskin med intelligens

IQ 700 i-Dos löser tidigare tvättdilemman

Framtidens tvättmaskin är här! Siemens IQ 700 i-Dos har ett nytt automatiskt system där du bara behöver välja program, lägga i tvätten och trycka på start. Tvättmaskinen sköter det övriga automatiskt. Trots den mycket avancerade tekniken, är den ändå mycket enkel att använda – en tvättmaskin som tvättar efter dina individuella behov.

Ofta när man tvättar är det svårt att avgöra hur smutsig tvätten är och hur mycket tvättmedel som behöver doseras, men med i-Dos automatiska doseringssystem slipper du bedöma tvättens smutsighetsgrad och måtta mängden tvättmedel. Tack vare doseringssystemet och två automatiska tvättprogram sparar du miljön och slipper ägna din energi åt tvättandet.

–  Vi är mycket stolta över vår innovativa teknik, som innebär att du kan få ett perfekt tvättresultat utan att behöva lägga ner så mycket tid och omsorg på tvättandet, säger Tilda Björkman, presskontakt på Siemens Hushållsapparater.

Doseringssystemet
Med i-Dos revolutionerande doseringssystem behöver du aldrig mer vara osäker på vad som är rätt mängd tvättmedel eller uppleva att du över- eller underdoserat. Systemet mäter på millimetern den optimala dos tvättmedel som just din tvätt behöver. Två olika flytande tvättmedel kan användas, ett för vittvätt och ett för kulörtvätt, alternativt ett tvättmedel plus sköljmedel. Maskinen rymmer tvättmedel för en månads förbrukning i ett hushåll med fyra personer, cirka 24 tvättar. Vid behov kan man stänga av det automatiska doseringssystemet och dosera manuellt.

i-Dos identifierar din tvätt
Helt automatiskt känner i-Dos av vilken tvättmaskinen laddas med. Tvätten blir identifierad på smutsighetsgrad samt textiltyp och tvättprocessen sköts automatiskt. Tid, temperatur, vattenmängd, extra tillförsel av tvättmedel och antal sköljningar anpassas därefter i de två automatiska programmen, ett för tåliga bomulls- och syntetplagg och ett annat för mer ömtåliga textilier. i-Dos bidrar till en renare miljö tack vare den optimala och anpassade tvättekniken. I och med att i-Dos doserar tvättmedlet exakt, kommer du aldrig att att överdosera tvättmedel, vilket bland annat är bra för att motverka övergödning i Östersjön. Därför ingår maskinen i Siemens eco PLUS-sortiment.