Fakta om sköljmedel

Många vet att Comfort sköljmedel gör kläderna mjuka och får kläderna att lukta gott. Men Comfort sköljmedel gör även mer än så. Här är tre värdefulla kunskaper om sköljmedel, som många inte vet om, tänker på eller glömmer bort:

 1. Bevarar färgerna
  Comfort sköljmedel fungerar som ett balsam för tygets fibrer och motverkar att fibertrådarna
  bryts, vilket gör livet för dina kläder både längre och färggladare.
 2. Minskar statiskt elektricitet
  Gärna kroppsnära, men inte statiskt. Comfort sköljmedel gör så att kläderna inte klistrar fast mot varandra och mot kroppen.
 3. Kläderna blir mer varsamma mot huden
  Mjuka och sköna kläder river inte på hudens yta och irriterar därför mindre. Om man har en känslig hy så finns även ett parfymfritt alternativ, Comfort Sensitive, som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet.

Funktionella och klädvårdande sköljmedel
Comfort har också utvecklat ett sortiment sköljmedel som har extra klädvårdande och funktionella egenskaper:

Comfort Fast Dry – NYHET
Ett sköljmedel med sommardoft som gör att kläderna torkar snabbare. Innehåller ämnet Rapidesse, en kombination av ämnen som gör att extra mycket vatten pressas ur kläderna under centrifugeringen. Konsumenter som provat Comfort Fast Dry upplever stor skillnad på klädernas torktid. Comfort Fast Dry minskar torktiden för både naturliga och syntetiska material. Skillnaden i torktid märks främst hos kläder som är gjorda av material som lätt suger åt sig mycket vatten, till exempel ull och bomull.

Comfort Easy Iron
En sköljmedelsvariant som återfuktar fibrerna så att strykjärnet glider lättare över tyget och snabbt tar bort veck och rynkor. Det går både lättare och snabbare att stryka kläderna.

Comfort Forme
Ett sköljmedel som hjälper till att behålla formen på dina kläder. Genom att bevara klädernas ursprungliga form och elasticitet gör Comfort Forme så att nya kläder ser nya ut längre

Tvättråd under sommaren
–    Inför sommaren är det bra att vädra ur garderoben ordentligt så att kläderna får luftas efter en instängd vinter.
–    Det är härligt att hänga ut tvätten när solen skiner. Sol och frisk luft är dessutom bra för hygienen tack vare luftens renande förmåga och solens UV-strålar. Tänk på att tvättlinan ska vara ren om tvätten ska hänga utomhus.
–    Om man är allergisk bör man inte hänga tvätt på tork utomhus under pollenperiod.
–    För att skapa äkta sommarkänsla – passa på att prova de många härliga vår- och sommardofterna av sköljmedel som finns.