Säsongens grillnyheter från Weber

Grillar
Alla gasolgrillar har Stop Watch montering från och med den här säsongen. Det innebär att monteringen har förenklats ytterligare och det tar inte mer än tio minuter (och max tio bultar) från det att du börjar packa upp grillen tills den är klar att använda.

Webers mest avancerade grillar, Summit-serien, har fått ny design och utrustning. Det passar den äkta grillentusiasten som använder grillen som en matlagningsstation snarare än en grill.

Performer®-grillen är mötet mellan brikett och gasol där gasolen används för att tända briketterna snabbt och lätt.

Tillbehör

Weber Chill™ kyl är en designad produkt från Weber som gör att man enkelt har kylda drycker till hands under grillningen.

Ångbehållaren har tagits fram utifrån en populär sed i USA. Där är det vanligt att grilla kyckling på ölburk. Det vill säga man öppnar ölburken och trär på kycklingen så får man ett saftigt och bra resultat av grillningen. Eftersom det kan vara svårt att få av kycklingen från ölburken samt att det inte känns helt fräscht så har Weber tagit fram en ångbehållare som ger samma effekt som att grilla kyckling på ölburk. Ångbehållaren kan fyllas med öl, vin, juice eller vadhelst man vill använda för att smaksätta kycklingen.

Weber® Tuck-Away™ lockhållare sätts fast över kanten på grillbaljan och sedan är det bara att sätta locket i den när du behöver ha det öppet. Då har du fria händer att arbeta obehindrat.

Weber Wok™ wokpanna är en wokpanna för brikettgrillar. Den är tillverkad i rostfritt stål och finns både för 47 och 57 centimeters grillar.

Weber lanserar även egna briketter av högsta kvalitet.

Weber har tidigare gett ut flera kokböcker på svenska och nu kommer en ny kokbok som heter Weber´s Fresh on the Grill. Den innehåller både information och råd kring grillteknik och många goda recept med fina bilder.