Oanade möjligheter med nya ångungnar

Siemens presenterar den nya generationen ångugnar

Under de senaste åren har ångugnarna slagit igenom stort. Allt fler faller för det fantastiska matlagningsresultatet som en ångugn ger. Siemens är nu därför stolta över att presentera sin senaste ångugn som med nya revolutionerade attribut ger perfekt bak- och matlagningsresultat och gör det både enkelt och roligt att vara ett proffs i köket.
– För mig som surdegsfantast och dessertälskare är det en ren fröjd att använda Siemens nya ångugn. Brödet får önskad textur, volym och glans samt en perfekt gyllenbrun yta. Som proffs är ångugnen ett ovärderligt redskap och jag rekommenderar Siemens nya ångugn till alla som intresserar sig för matlagning och framförallt bakning, säger Magnus Johansson, konditor, f.d. medlem i Svenska kocklandslaget och ansvarig för desserten på Nobelfesten.

Fuktsensor

Med hjälp av ångugnens fuktsensor uppnås idealisk fuktighet i maten då mängden vatten och fuktighet kontrolleras på bästa sätt. Detta gör att pajer får perfekt konsistens och bröd blir härligt brynta, får bättre struktur och en vackert glansig yta. Ugnen har också varmluft, vilket gör att exempelvis gratänger blir knapriga.

Stektermometer

Med stektermometern garanteras ett fulländat resultat för tillagning av olika maträtter. Termometern som enkelt pluggas in mäter det exakta gradantalet i temperaturer mellan 30 till 99 grader, vilket lämpar sig utmärkt för all typ av kött, fisk, fågel och även bröd.

cookControl

Siemens cookControl och 70 automatiska program hjälper hemmakocken att komma igång och guidar till ett perfekt resultat. När matlagningen är klar finns rengöringsprogram som ser till att ugnen hålls i topptrim.