Diskmaskin först ut i ny serie ingenjörskonst

2011 firar Bosch 125 år och i samband med det lanseras diskmaskinen MeisterStück ur serien med samma namn. Det är en diskmaskin som kombinerar Bosch tekniska expertis med marknadens krav på prisvärd produkt. Diskmaskinen är inte extrautrustad, utan exakt rätt utrustad – en verkligt folklig och klimatsmart produkt.

Konceptet MeisterStück är särskilt framtaget av Bosch för att kunna erbjuda produkter av hög kvalitet och med användbara funktioner till ett bra pris. En serie vitvaror där tekniskt innehåll och prislappen möts på bästa sätt.

– Ordet MeisterStück härstammar från det gamla mästar- och lärlingssystemet. När ett föremål och duglighetsprov godkändes av mästaren fick det namnet mästerstycke – Meister stück. Vi tänker i samma linje när vi utmanade våra konstruktörer i Tyskland att skapa en optimal diskmaskin, säger Jonas Eklöf, Brand Manager på Bosch.

6,5 liter vatten per diskomgång

Diskmaskinen MeisterStück har en mängd smarta funktioner både för diskresultatet och för miljön. En rad olika aspekter har tagits i beaktande för att skapa denna diskmaskin: resultat, resursförbrukning, lastning, kapacitet och pris.

Med energiklassificeringen A++ och ett smart utvecklat system för filtrering samt återanvändning av vattnet drar den enbart 6,5 liter vatten per diskomgång. Diskmaskinen sparar en del av det sista sköljvattnet för att använda vid den allra första grovsköljningen av nästa diskomgång. Utan att påverka resultatet, bidrar detta positivt till mindre vattenförbrukning. Bra för både plånboken och miljön.

VarioSpeed är ett snabbt diskprogram som kan användas i brådskande situationer då ren disk saknas och programmet TurboSpeed kan med förvärmning diska i 60 grader på bara 20 minuter. Optimerat för öppet hus och buffémiddagar. Resultatet blir detsamma som med ordinarie diskprogram trots en mycket kortare disktid. MeisterStück har optimerats på flera ytterligare sätt, exempelvis med korgsystemet VarioFlexPlus, som gör att både skrymmande och ömtåligt gods finner sin plats i maskinen.