Nu behöver du aldrig mer oroa dig när bilen inte startar

Pressinformation 2007-02-01

Black & Decker lanserar starthjälp/batteriladdare

Black & Decker breddar sitt utbud och lanserar starthjälp/batteriladdare i två olika utföranden – en kraftfull för direktstart och en mindre som du pluggar in inne i bilen.
Vilken du än föredrar kan du vara säker på att aldrig hamna i en situation där din bil inte startar. Du behöver inte heller ta hjälp av ett annat fordon för att få igång din bil.

Idag har de flesta i Sverige en bil som fungerar bra och sällan krånglar. Men den dagen du har glömt lyset på eller batteriet av någon annan anledning har laddat ur är det ovärderligt att snabbt och enkelt kunna starta bilen utan att behöva ta hjälp av ett annat fordon. Du slipper också använda startkablar vilket många har respekt för, de är oroliga sig både för gnistbildning och att göra fel.

Det är sällan bilen krånglar vid ett lämpligt tillfälle. Det händer alltid när du har bråttom, befinner dig långt hemifrån, när regnet vräker ner eller tidigt på morgonen när alla du känner som har bil fortfarande ligger och sover. Då är det både praktiskt och tryggt att ha en tillförlitlig portabel starthjälp/batteriladdare så att du själv snabbt och säkert kan starta din bil, säger Peter Zakrison, produktchef Black & Decker.

Två storlekar för olika behov
För att tillgodose de behov som finns kring starthjälp/batteriladdare lanserar Black & Decker två helt olika varianter som båda har stora fördelar för användaren.

Starthjälp/batteriladdare med direktstart
En mycket effektiv starthjälp som lätt kickstartar ett batteri i de flesta fordon och som är mycket säker att använda. Fäst klämmorna enligt instruktion på bilens batteri och sätt därefter på starthjälpen, på det sättet undviks gnistbildning och om något är fel lyser en felkopplingsindikator. Batteriladdaren är mycket stark, max startström på hela 450 A. Den har kraftiga kopparkablar som tål hög strömstyrka. Dessutom har den nickelbelagda rostfria klämmor och inbyggt 3 LED ljus som lyser upp till 120 timmar. Cirkapris: 999 kr. Artikelnr: BDV012.

Starthjälp/batteriladdare med smidig plug in
En bekväm starthjälp som du inte ens behöver gå ur bilen för att använda och än mindre öppna motorhuven. Du ansluter starthjälpen inne i bilens 12V uttag och väntar 10–20 minuter (beroende på hur urladdat batteriet är) och när lampan lyser grön är det bara att starta bilen och köra iväg. Starthjälpen har en mycket kompakt design vilket gör att du kan förvara den i handskfacket, tillgänglig för de tillfällen då du verkligen behöver den. Dessutom har den inbyggt 2 LED ljus som lyser upp till 80 tim. Cirkapris: 799 kr. Artikelnr: BDV030.

Gemensamt för båda är att de håller mycket hög kvalitet, har en lång livslängd, är tillförlitliga, har lysdioder som visar batteristatus, de är portabla, sladdlösa och kan laddas både via bilen och ett vanligt eluttag i hemmet. De bör laddas var annan till var tredje månad. Utöver att de fungera som starthjälp kan de dessutom användas som en 12V strömkälla för att ladda elektronisk utrustning så som mobiltelefoner och datorer, den större kan även förse en portabel TV eller kylväska med ström.


Kort om Black & Decker

Black & Decker är en ledande global tillverkare av elektriska handverktyg för såväl hobby- som industrianvändare. Verksamheten omfattar även trädgårdsprodukter och hushållsprodukter samt Piranha tillbehör och DeWalt för professionella användare. Det nordiska huvudkontoret ligger i Göteborg. www.blackdecker.com.