Inredningstrender och symbolik

Alla vi människor är olika, och så är det även när det kommer till inredning. Vissa känner ett kall av att ha sitt hem till perfektion, medan andra tänker bekvämt och lägger ner minsta möjliga tid.

Om du hör till dem som väljer att lägga ner någon extra kärleksfull tanke med jämna mellanrum så har du nog en någorlunda bra koll på vad som gäller är på tapeten just nu. Men, du kanske har mindre koll på vad dess symbolik verkligen betyder. För allt är inte bara vackert att titta på utan går längre tillbaka i tiden. När du vet vad en palm betyder eller en korall så kommer du finna ännu större glädje.

7 inredningstrender

Tidningen Sköna Hem har tagit fram sju stycken stora inredningstrender och vad de symboliserar. Vill du läsa dem i sin helhet så klickar du dig vidare här. Här kommer en snabbguide till de allra populäraste: Påfågeln symboliserar pånyttfödelse och odödlighet och har du en fågelbur kan detta betyda ensamhet och instängdhet. Har du en populär ananas som lampfot eller skål kan du placera den i hallen då den är välkomnande. Korallen ska skydda mot olyckor och har du en affisch på en palm så ska du stå rakryggad då den symboliserar seger och odödlighet.

Men, glöm inte att för ett levande hem ska du även ha en mängd plantor. Och den populäraste plantan just nu är Monsteran. Läs mer om den här.

Glöm inte belysningen

Bra belysning kan vara det som avgör om ett hem eller ett rum är hemtrevligt eller inte. Det är viktigt att du får in rätt lampor för rätt rum och att du har den perfekta styrkan. Sedan kan självfallet det naturliga solljuset få strömma in och göra sitt jobb.