Skaffa en hörnbäddsoffa för ett mysigt och praktiskt vardagsrum

Ofta säger vi att köket är hemmets hjärta, men frågan är om vardagsrummet inte är lika viktigt? Här spenderar du och familjen mycket tid, umgås och slappnar av. Det är just därför det är viktigt att lägga lite extra krut på att skapa ett mysigt och praktiskt vardagsrum.

Att tänka multifunktion i vardagsrummet är alltid bra. Gör det till en plats där du både kan ta emot gäster, titta på film och spela spel. När du ska ta emot övernattande gäster är en hörnbäddsoffa en fantastisk lösning. Med några enkla handgrepp förvandlas nämligen din soffa till en mysig säng. En hörnsoffa är också praktisk eftersom den gör det lättare att inreda de där svåra hörnen man ibland har i ett vardagsrum.

Tänk på det här när du investerar i en ny soffa

Är det dags att investera i en ny soffa? Då finns det några saker du bör tänka på först.
Tycker du att vissa delar av rummet känns kalt? Då ska du verkligen överväga en hörnsoffa. Den kan användas som en snygg rumsavdelare om en av ryggdelarna riktas utåt rummet.
Trendiga modeller just nu är till exempel soffor i naturfärger och klädsel av skrynkligt linne. Det är dock viktigt att inte bara se till trender utan även vad du själv föredrar.
Många ser black friday som ett utmärkt tillfälle att investera i dyrare saker som soffor. I år bör du dock förlägga black friday-shoppingen till nätet på grund av corona och smittspridningen. Som tur är finns det många fördelar med att köpa möbler på nätet, till exempel smidig hemleverans.

Ta hänsyn till det här när du inreder ditt vardagsrum

  • Hur vardagsrummet används
  • Din stil och vad du gillar
  • Välj gärna naturliga toner för ett harmoniskt intryck

Satsa på kuddar och filtar

Det räcker naturligtvis inte med att köpa en helt ny soffa för att skapa ett mysigt vardagsrum. Du bör också satsa på fina kuddar och filtar för att få till den där riktiga myskänslan. I den här artikeln kan du läsa om trender 2020 samt hämta inspiration. Riktigt hett just nu är att satsa på naturfärger. Den nya inredningsstilen Japandi har slagit stort och innebär att man blandar de skandinaviska elementen som rent trä och ljusa färger med den japanska avskalade inredningen.