Inred sovrummet enligt senaste trenderna

Med rätt inredning i sovrummet främjar du god sömn samtidigt som hemmet känns mer trivsamt. I ett sovrum fungerar lugna färger och mjuka material bra. Det är också viktigt att sängen och sängkläderna är bekväma.

För att inredningen av sovrummet ska vara komplett behövs sängkläder som ger lagom med värme. Fina och sköna duntäcken och kuddar av hög kvalitet hittar du hos Sängvaruhuset. Ett enkelt tips för att få bättre sömn är att växla mellan ett tunnare och ett tjockare täcke beroende på temperatur.

Inred sovrummet med senaste trenderna

Det finns fem stora färgtrender inom inredning 2022. Bland annat är gröna färger heta liksom övriga färger som ger en känsla av natur. De jordnära färgerna får gärna brytas av med uppiggande nyanser i ljusa pastellfärger. Några av de kommande trenderna som passar sovrummet är mjuka material och rundade former. Exempelvis är velour en het trend liksom fuskpäls i olika färger.

Inredningen fortsätter att inspireras av hållbarhetstrenden och miljömedvetenheten i samhället. Rutiga mönster och lappteknik är exempel på detta och att lappa och laga ligger helt rätt i tiden. Färg och mönster är inspirerade av 80- och 90-talet som innehöll varma toner med enstaka iögonfallande accentfärger.

Inredningstrender 2022

  • Färger som inspireras av naturen.
  • Trämaterial i ljus skandinavisk design.
  • Accentfärger i exempelvis mintgrönt eller blått som bryter av mot den jordnära färgskalan.
  • Återbruk och miljömedvetenhet. Till exempel lapptäcken och att laga möbler istället för att köpa nytt.
  • Rundade former och mjuka material såsom velour och fuskpäls.

Tänk på det här vid inredningen av sovrum

När det är dags att planera inredningen i sovrummet är det sömn och vila som ska vara i fokus. En säng som är anpassad efter din kropp är viktig liksom bekväma sängkläder. Ett täcke ska transportera bort fukt samtidigt som det värmer. Använd gärna mörkläggningsgardiner för att få det tillräckligt mörkt i sovrummet.

Inred med lugna harmoniska färger som skapar en avkopplande känsla. Det gäller både väggar och golv samt mattor, gardiner och övriga textilier i rummet. Undvik att välja uppiggande färger i sovrummet. De passar bättre i ett arbetsrum eller ett träningsrum. Dova färger i blått, grönt och grått fungerar utmärkt i sovrummet.

I sovrummet är det också viktigt att fundera på ljudnivån. Ju tystare det är desto bättre kommer du förmodligen att sova. Tjocka textilier dämpar ljudet och därför är det smart att satsa på många kuddar, plädar och mattor. Även ett stort överkast och tjocka gardiner dämpar ljudet. Om ditt sovrum utsätts för buller utifrån kan det vara värt att investera i ett ljudisolerat fönster. Är fönstret av en äldre modell brukar det göra stor skillnad att byta ut det mot ett modernt fönster med extra ljudisolering.

Om sovrummet även ska innehålla förvaringsmöbler för kläder och annat är det smart att undvika öppen förvaring. Se till att garderoben går att stänga igen och välj hellre en byrå än en öppen bokhylla. På så sätt känns rummet lugnare och mindre rörigt. Något som underlättar när du ska varva ner och somna på kvällen.