Inred ditt hemmakontor

Denna vecka tog semestern slut för de allra flesta och det riktigt känns i luften hur vi nu går mot höst och mörkare tider. Så varför inte se till att göra det bästa av hösten innan det är dags att gå på ledighet igen? Ett tips är att ge lite extra kärlek till det där ofta bortglömda utrymmet vi alla har hemma och kallar för kontor.

Oavsett om man ska inreda ny bostad eller ta sig an ett visst rum i hemmet finns en gemensam sak man ska tänka på. Det är att utnyttja utrymmet och vara kreativ i sin inredning. När det kommer till att inreda just hemmakontor är det många som glömmer bort detta. I stället blir kontorsytan en avlastningsplats som över tiden inte används i samma syfte som platsen skapades – att ha ett hörn där arbete eller skolarbete kan utföras i avskildhet. Så hur ska man då göra för att hotta upp sitt hemma kontor en aning? Det finns en massa knep att ta till!

Tips på hur du inreder kontoret hemma

Börja med att hitta den röda tråden och undvik komplicerade konstellationer. Satsa på enkelhet och nytta men med ett gemensamt tema som du går efter. Tänk till exempel på att arbetsytan bör passa in med den övriga inredningen i hemmet på ett smakfullt sätt och det gör du enklast genom att undvika stora, klumpiga möbler och i stället satsa på relativt diskreta möbler med enkla, rena linjer för att lägga det tyngsta trycket på detaljerna runt omkring. Något som även Elle Decoration tipsar om är att få till den röda tråden genom att fokusera på att både färger, former och material följer samma tema. När detta är klart är det en annan viktig sak att tänka på. Vilken stol du väljer. Kanske ska du inte sitta och arbeta i en fåtölj men en bekväm stol som inte tar för mycket plats är viktigt att ha. Kom också ihåg att du inte behöver köpa en renodlad ful och tråkig kontorsstol utan kan välja en som både är snygg, nätt och bekväm. Vad ska du prioritera i kontorsutrymmet? Förvaring. Tänk på att du ska kunna använda platsen till arbete och därav även kunna plocka bort prylar du inte använder på ett enkelt sätt. Försök att tänka utanför ramarna när du gör detta. Till exempel kanske det kan funka med en spaljé med klämmor i att ha för dina dokument och en snygg ask för dina pennor? Sist men inte minst. Skrivbordet. Använd din fantasi och välj ett bord som passar ytan där du ska ha det – igen, välj bort de större klumpiga möblerna och satsa i stället på ett snyggt och praktiskt!