Få hjälp med städningen

Blunda och föreställ dig att du tar fram nyckel och vrider om låset för att när du öppnar dörren mötas av en hög av skor och kläder. När du väl är inne i din bostad och ska laga middag efter en slitsam dag på jobbet så finner du inget rent porslin och när du tappar en frukt som du väljer att äta istället för att laga mat så får du upp en stor dammtuss i samband med din frukt. Inte så spännande att komma hem till det scenariot. Om du nu blundar igen och föreställer dig att du vrider om låset och när du öppnar så möts du av en ljuv doft av en bostad och när du kommer in i din bostad så vill du först ta några varv för att se hur välorganiserat allt är innan du börjar med att laga en härlig middag. För energi fick du massor av när du kom hem till ett paradis. Ja, att välja städhjälp är för de flesta en dröm som de vill förverkliga. Och om du äger din bostad så blir det mycket billigare nu när det finns Rut-avdrag. Surfa in på http://www.hemmiljo.se sajt för att se priser på städning och för att komma ett steg närmre drömmen.

Kemikalier i smutsen

”Tidigare studier har främst tittat på kemikalier i livsmedel, men nu varnar forskarna för att dammet där hemma kan vara en viktig orsak till att kemikalier från möbler, mattor och prylar, hittar in i våra kroppar.” (läs mer här)

Utdraget går att läsa på Dn.se och det är skrämmande att tänka på hur farligt det egentligen är med allt damm som samlas. Att det är ofräscht är en sak. Men när vi vet att det är skadligt och att de kan vara boken till många folksjukdomar så bör vi verkligen ta vår städning på allvar.