Blizzak WS-50 ger dig kontroll över vinterväglaget

Dubbfria däck från Bridgestone gör vinterkörningen säker

Känner du dig redo för att ge dig ut på isiga vägar täckta av snö och slask? Däcken är den enda kontakt bilen har med marken och är ur säkerhetssynpunkt mycket viktiga. Bridgestone har utvecklat ett dubbfritt vinterdäck, Blizzak WS-50, med en unik teknologi som gör att du känner dig trygg och säker längs vägarna, oavsett vad vädret utsätter dig för.

Trots att besvärliga körförhållanden råder under vintern så ska det alltid kännas tryggt att köra bil. Det gäller då att planera sin körning och vara förberedd på vinterväglaget. Däckföretaget Bridgestone, som framförallt är kända för sin avancerade däckteknologi inom Formel 1, har utvecklat ett dubbfritt däck med mycket goda vinteregenskaper, det vill säga grepp och kontroll. Blizzak WS-50 är utvecklat med multicell-teknologi, en särskild gummiblandning som maximerar kontakten med underlaget och som bidrar till en tryggare och roligare bilkörning. Det dubbfria däcket är också bättre för miljön då det inte sliter så hårt på vägarna.

Blizzak WS-50 med multicell-teknologi

Blizzak WS-50 är ett dubbfritt däck utvecklat med multicell-teknologi, det vill säga en särskild gummiblandning som tack vare en mängd hål dränerar bort vatten från däckets kontaktyta. Däcket har mycket goda och välbalanserade egenskaper på is och snö. Det biter sig fast i isen, griper tag i snö och det ger även ett förbättrat grepp i slask. Pris från cirka 800 kronor per styck. Blizzak WS-50 passar de flesta bilmodeller och finns att köpa hos däckhandlare som har Bridgestone.

Tips – vinterförvaring
Vintern är på väg och det dags att förvara sommardäcken. Man kan förvara däck på olika sätt beroende på om de är monterade på fälg eller ej. Monterade däck (med fälg och luftfyllda) lagras stående, liggande eller upphängda i fälgen. Omonterade däck (utan fälg) skall helst förvaras stående. Däck ska alltid förvaras där det är svalt, mörkt och torrt. Förhindra kontakt med bensin, olja, fett och lösningsmedel. Ta bort vägsalt från däcket, annars kan det fräta på gummit.

Mer allmänna tips om däck hittar du på nästa sida.

___________________________________________________________________

Kort om Bridgestone
Bridgestone-koncernen, men huvudkontor i Tokyo, är en av världens största tillverkare av däck. Bridgestone Europa är
nyckeldivisionen till Bridgestone-koncernen och har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgien. Företaget utvecklar och tillverkar
kvalitetsdäck. Bridgestone Sweden AB, med huvudkontor i Sundsvall, marknadsför och levererar däck till den svenska marknaden.