Stilren värmekälla skapar trivsel i hemmet

Camina lanserar nya braskaminer med tidlös design

Camina Art är en ny serie stilrena braskaminer som värmer gott under vintern. Braskaminerna har klassiska linjer och tidlös design vilket gör att de smälter in perfekt i de flesta hem. Tack vare stora glasytor ger den levande elden ett vackert och trivsamt sken åt flera håll.

Under mörka och kyliga kvällar är det mysigt att umgås hemma i värmen. Braskaminen är en utmärk värmekälla som inte bara sparar energi och pengar utan även fungerar som en snygg inredningsdetalj. De nya braskaminerna från Camina har en rund och stilren design vilket gör dem enkla att placera var som helst i rummet. Braskaminerna har designats av industridesignern Gustav Hallén.

–    Utseendet på braskaminer är viktigt då kaminen är en möbel. Vi har därför utvecklat braskaminer med en design som känns enkel, tidlös och som kan passa in i de flesta hem. Vi har även arbetat genomgående med generösa glasytor som skapar en hög trivselkänsla, säger Gustav Hallén, Industridesigner.

Camina Art serien består av fyra nya braskaminer som alla har en klassisk design. Braskaminerna har samma brännkammare som grund. Det som skiljer dem åt är främst olika omramningar. Tillval som sockel och golvskydd gör att man kan utforma en braskamin efter egen smak.

Camina Art Vision är den mest stilrena braskaminen i serien med enkla och klassiska linjer.

Camina Art Grace är förutom sin enkla design utrustad med ett bakfack ovanför brännkammaren som gör att man kan värma exempelvis bullar och glögg.

Camina Art Etage är lite högre än de andra då toppen består av två etage med värmelagrande täljsten.

Camina Art Etoile är den enda modellen i serien som har en hel omramning av täljsten.

Braskaminerna är typ- och miljögodkända och även P-märkta. Mer information och fakta om de respektive braskaminerna finns bifogat.

Camina Art finns till försäljning hos välsorterade spisbutiker, cirkapris från 13 900 kronor.

Camina
Camina är ett svenskt företag som produktutvecklar, designar, marknadsför och säljer braskaminer, murspisar, gjutjärnskaminer, kassetter,
ved-/köksspisar, kakelugnar och skorstenar. Camina omsätter 60 miljoner kronor och har 13 anställda. Huvudkontoret ligger i Motala.