Sänk elräkningen med Black & Deckers värmedetektor

För miljön och din ekonomis skull

Nu närmar sig vintern och stigande elräkningar. Något som många inte tänker på är att enorma mängder värme försvinner ut genom dolda läckor till följd av dålig isolering i hemmet. Black & Deckers värmedetektor är en revolutionerande nyhet som upptäcker var värmen går förlorad – och reducerar elräkningen.

Det genomsnittliga huset har läckor och drag som motsvarar ett hål på 50 cm rakt in i huset, vilket kostar väldigt mycket i form av förlust av dyr uppvärmd luft. Detta påverkar förstås också hemmets energieffektivitet och klimatpåverkan negativt. Kostnaden för energi ökar i hela Europa och energibesparing har blivit en självklarhet i vår vardag. Med en energikonsumtion som väntas öka med 40 procent på 20 år behöver vi agera nu och göra små förändringar som på lång sikt bidrar till att minska klimatproblemen. Ett enkelt sätt att bidra till en mer hållbar framtid är att se över sin egen energikonsumtion i hemmet.

Skanna, isolera och spara energi

Black & Deckers värmedetektor lokaliserar varma och kalla läckor i ditt hus, även där du minst anar dem. Det är en produkt som på ett nytt sätt tacklar stigande energikostnader och gör en verklig skillnad för hur villaägare hanterar sin gas- och elförbrukning. Detektorn ger villaägarna möjlighet att spara pengar på sina egna energikostnader. Att hitta och täta läckor bidrar nämligen till en dramatisk reducering av hushållets värmekostnader.

Värmedetektorn är enkel att använda. Den är liten och smidig och avläser direkt temperaturen. Detektorn visar både med siffror och med färg de ställen där det är för kallt, såsom kalldrag runt dörrar, fönster och golvbrädor, och även ställen där det är för varmt. Med en infraröd sensor upptäcker den läckor och ett färgat ljus belyser området för att indikera en förändring av temperaturen. Blått ljus för en kall läcka och rött ljus för varm luft – bara peka och skanna för att identifiera var pengarna går förlorade. När läckan upptäcks kan området tätas och isoleras om så behövs.

Rekommenderat cirkapris: 499 kronor

Kort om Black & Decker
Black & Decker är en ledande global tillverkare av elektriska handverktyg för såväl hobby- som industrianvändare. Verksamheten omfattar även trädgårds- och hushållsprodukter samt Piranha tillbehör och DEWALT för professionella användare. Det nordiska huvudkontoret ligger i Göteborg. Enligt en ny undersökning gjord av det oberoende undersökningsföretaget Superbrands är Black & Decker ett av de fem starkaste konsumentvarumärkena i Sverige.