Sonos lanserar Sonos Controller för Android

Trådlöst musiksystem för Android ger obegränsad musik, otrolig kontroll och fantastiskt ljud i varje rum

Hilversum, Nederländerna – 2011-02-10 – Sonos, den ledande utvecklaren av trådlösa musiksystem för flera rum för hemmet, lanserade idag Sonos Controller för Android, ett gratisprogram som omvandlar flertalet Android-telefoner till en trådlös musikstyrenhet för det prisvinnande Sonos Multi-Room Music System. Sonos Controller för Android, som kommer att finnas tillgänglig från Mars som en kostnadsfri nedladdning från Android Market, gör sin officiella debut nästa vecka på Mobile World Congress i Barcelona. Se videolanseringen av Sonos Controller för Android genom att gå till www.sonos.com/android.

Med den prisvinnande Sonos S5 i valfritt rum och en Android-telefon i handen kan musikälskare njuta av en trådlös musikupplevelse utan motstycke i sitt hem. Du kan nå och spela upp all världens musik – från såväl internet som din personliga musiksamling – i hela hemmet, trådlöst. Använd gratisprogrammet Sonos Controller för Android för att direkt från handflatan styra all din musik och alla dina rum. Dessutom innehåller Sonos Controller för Android Sonos senaste innovation för musikupplevelse i hemmet – musikröstsökning – som ger användare möjlighet att söka artist, album eller låt genom att helt enkelt tala direkt in i telefonen.

”Sonos uppdrag är att fylla varje hem med musik”, säger John MacFarlane, CEO, Sonos. ”Vi tycker att det känns väldigt spännande att vi skapat förutsättningar för alla Android-fans runt om i världen att njuta av musik i hemmet.”

Allt du behöver för att komma igång med att börja njuta av musik, i ett eller alla rum i hemmet, är en Sonos ZonePlayer och en Sonos Controller, exempelvis den kostnadsfria Sonos Controller för Android. Den mest populära Sonos ZonePlayer är Sonos S5, ett trådlöst allt-i-ett musiksystem som du kan ansluta var som helst. Du kan nu spela upp valfritt spår, när du vill, i valfritt rum. Spela trådlöst upp samma låt i samtliga rum i huset – perfekt synkroniserat. Du kan också blanda och spela upp olika låtar i olika rum.

När det gäller att styra Sonos behöver du bara ta fram din Android-telefon. Med Sonos Controller för Android kan du söka efter låtar och stationer genom att skriva eller tala, välja musik och styra volymen i hur många rum du vill. Eftersom din Android-telefon endast styr musiken, men inte källan, så stoppas inte musiken när du får ett SMS eller ringer ett telefonsamtal.

Sonos ansluter direkt till internet vilket innebär att du kan nå en värld av musik utan att någonsin slå på datorn. Sök efter och spela upp mer än 100 000 internetradiostationer, program och podsändningar – från hela världen. Spela upp låtar, spellistor och radio från de mest populära musiktjänsterna såsom Spotify, Deezer och Wolfgang’s Vault m.m. Och naturligtvis kan Sonos spela upp hela din digitala musiksamling (exempelvis iTunes) som finns lagrad på en dator eller NAS-enhet.

Sonos Controller för Android är utformad så att den ska fungera på valfri Android-telefon med Android 2.1 eller senare med skärmstorleken HVGA 320 x 480, WVGA 480 x 800 eller WVGA 480 x 854. Sonos Controller för Android blir nu del av den familj med Sonos Controller-enheter som inkluderar gratisprogrammen för iPhone och iPad, en dedikerad Controller med pekskärm, Sonos Controller 200, samt gratis programvara för din Mac eller PC, som ingår med varje ZonePlayer. Alla controller-enheter fungerar ihop sömlöst.