Smutsigt med smutsiga fönster!

Allt fler verkar syssla med fönsterputs i Stockholm. Inte är väl det egentligen särskilt konstigt med tanke på hur många där ute i storstäderna som faktiskt inte orkar pusta sina fönster. För hur många gånger har ni inte varit i ett hem vars fönster är så smutsiga att man knappt kan se ut genom dem? Jag kan erkänna att detta har hänt mig flera gånger och om sanningen ska fram så är mina egna fönster inte särskilt rena.

Men hur kommer det då sig att ingen bryr sig om sina fönster när vi faktiskt ser dom varje dag? Här kommer några potentiella anledningar till just varför det kan vara på detta vis:

Lathet – Helt enkelt något som de flesta människor verkar ha i sig och som dom inte riktigt kan bli av med till full. Det är helt enkelt för jobbigt att putsa sina egna fönster.

Glömska– En ursäkt som kanske låter lite väl töntig när man tänker efter, men faktum är att när det kommer till städning är fönstren knappast det första man tänker på. Oftast så handlar det om dammsugning, dammtorkning och annat finlir.

Förnekelse– Kanske är du mycket väl medveten om att alla dina fönster är så smutsiga att du knappt kan avgöra huruvida det är dag eller natt. Men du vill helt enkelt inte förlikas med det faktum att du ska behöva ta tag i denna röra och städa rent efter dig. Nej, istället så låtsas du som om att allt är som det ska!