Skaffa värmepump och spara pengar

Alla som bor i villa eller hus vet att pengarna som går till uppvärmning ofta är dyra. Men genom att införskaffa rätt värmepump till ditt hus kan du vända denna trend och spara tusenlappar på det.

Här skriver vi om varför du borde fundera över att byta till värmepump om du har höga uppvärmningskostnader i ditt hem och vad som är bra att veta. Med till exempel en värmepump från Sverigepumpen kan du komma att spara en hel del pengar. 

Du kan spara tusenlappar med rätt val

Vilken värmepump du ska välja beror helt på ditt och ditt hems behov. Energiförbrukningen i ditt hus kan minskas rejält med en värmepump med moderna funktioner. Du kan spara upp till 65 procent i energi i många fall, och i vissa fall kanske till och med mer. Förra året minskade försäljningen, men nu väntas den gå upp igen och värmepumparna är nu bättre än någonsin, läs mer här.

”Material och installation kostar 20 000–25 000 kronor, men med ROT-avdraget kan det bli ett par tusen kronor billigare – så återbetalningstiden på investeringen ligger på under tre år”, säger experten Jan Erik till Aftonbladet.

Att tänka på

Men det handlar inte bara om att välja rätt värmepump, det är minst lika viktigt att installera den på rätt sätt. Satsa på kända märken från etablerade företag, och skicka billiga utländska varianter. Oftast är de som är tillverkade utomlands gjorda för varmare klimat, och då säger det sig självt att de inte kommer fungera lika bra i Sverige. Byt filtret i utomhusdelen av värmepumpen minst en gång i månaden för att maximera dess effekt, Skriver SVD i en artikel. Och var uppmärksam på nedgång i effektivitet, då kan det behövas service. Lycka till i ditt besparande på elen!