Så slipper du myggor hemma

Sommaren är en tid för sol, bad och att vara ute i naturen. Men det är inte bara människorna som söker sig till naturen. Naturen söker sig också till människorna. Med sommaren kommer myggen.

För många är sommaren den bästa tiden på året. Man får tid att göra allt det där man inte hinner resten av året, och solen och värmen gör att man inte längre behöver sitta instängd inomhus. Måltider kan intas utomhus, och man kan leva i samklang med naturen på ett sätt som det är svårt för många att göra när det är kallt och regnigt och jobbet kallar. Men människorna är inte de enda som tycker om sol och värme. När de första solstrålarna tittar fram och tröjor och långbyxor åker av dyker de upp. De som alla lyckades förtränga när de fantiserade om sommaren under alla dessa kalla månader: myggorna.

Metoder för att slippa myggor

Myggorna kan vara en plåga. De verkar finnas överallt, och lyckas ta sig in överallt trots tappra försök att undvika dem. De finns till och med inomhus. Frågan är hur man på bästa sätt kan skydda sig mot dessa ovälkomna besökare? Här är några smarta tips:

  • En bra metod om man har problem med mygg inomhus är att försöka fånga dem. Gör det enkelt och använd myggfälla eller myggfångare för att få bort dem. Det är en effektiv metod för att hindra de små gästerna från att sprida sig och ta över köket eller störa nattsömnen. Det finns en mängd olika produkter att välja mellan.
  • Myggor dras till värme. Att ha det luftigt och svalt hemma kan därför göra det till en mindre attraktiv miljö för myggorna. Tänk också därför på att släcka alla ljus och varma lampor när du lämnar ett rum.
  • Det är faktiskt också så att myggorna verkar dras till mörka ytor. Att klä sig i ljusa kläder minskar risken för att få myggbett. Det kan man tänka på även när det gäller ytor och inredning i hemmet.
  • Enligt en utbredd myt så kan vitlök användas för att skrämma bort myggor. Men det är som sagt en myt och har ingen grund i verkligheten även om det låter hur troligt som helst.