Perfekt julklapp till alla som vill läsa ostört i mörkret

Med LightWedge kan du läsa var du än befinner dig

Nu finns det en smart produkt som gör det möjligt att läsa var du än befinner dig, även när det är mörkt och utan att du stör omgivningen med en stark lampa. Produkten heter LightWedge, en boklampa i plexiglas som enbart lyser upp texten du ska läsa. Den är skonsam för ögonen och enkel att bära med sig.

På nattflyget, på tåget eller hemma i sängen är bara några exempel på ställen där man vill läsa, men grannen bredvid kan bli irriterad av en stark lampa. LightWedge är en praktisk boklampa som vilar mot bokens ena sida och som lyser upp de rader som man vill läsa. Den är lätt att ta med sig, den är skonsam för ögonen och det bästa av allt är att den inte stör grannen.

–    Det är frustrerande när man är mitt inne i en bok och inte kan läsa klart för att man stör omgivningen med ett starkt ljus, men nu kan man äntligen läsa vidare utan problem. Tack vare att LightWedge är platt och lätt är den enkel att ha med sig överallt. Dessutom fungerar den bra som ett bokmärke också, säger Susanna Thomson-Smith, Oksebra Trading, generalagent för LightWedge i Sverige.

LightWedge är gjord av akryl. De finns i flera storlekar anpassat efter olika behov och bokstorlekar. Samtliga modeller drivs av batterier. Modellerna har ett LED-ljus vilket innebär att det inte blir för varmt på boken.

LightWedge Original & LightWedge Paperback
LightWedge Original passar alla inbundna böcker. Paperback är en smalare variant som är anpassad för pocketböcker. Båda dessa modeller lyser upp en hel sida. De är perfekta att använda exempelvis när den som ligger bredvid i sängen vill sova. Till dessa modeller finns ett smart tillbehör som heter Magnifier, ett förstoringsglas som är perfekt att använda om texten är liten.
Pris: 410 kronor.

LightWedge Mini
En liten boklampa med förstoringsglas som enbart lyser upp de rader som ska läsas. LightWedge Mini får enkelt plats i handväskan eller till och med i fickan och är därför enkel att ta med sig på resan eller på teatern då man vill läsa programmet. Den finns i 6 olika färger, bland annat i svart, rosa, blått, grönt och silver.
Pris: 180 kronor.

LightWedge Night Vision
Den här boklampan har en rött ljus och är därför anpassad för mörkerseende. Den är användbar för flera tillfällen, exempelvis när man är ute på sjön och vill lysa upp sjökortet eller när man jagar och diskret vill lysa upp kartan.
Pris: 510 kronor