Klassiska kakelugnar och moderna braskaminer

Camina utökar sortimentet för att värma alla hem

En braskamin är inte bara en värmekälla utan även en dekorativ inredningsdetalj som väljs med omsorg utifrån personlig stil och behov. Camina erbjuder ett brett sortiment av kvalitativa kaminer, allt från stilrena braskaminer till klassiska kakelugnar. För att tillgodose konsumenternas olika inredningsstilar lanserar nu Camina flera spännande nyheter.

En kamin bidrar till att ett hem blir mysigt och trivsamt. Framför allt då det blir en plats som man ofta samlas kring under den kyliga vinterperioden. Det är inte bara härligt att se elden spraka under ruggiga kvällar, utan det är även en värmekälla. Camina har värmt svenska hem sedan tio år tillbaka och nu utökas sortimentet med flera nya modeller.

–    Det är viktigt att en kamin smälter bra in i hemmet, att den blir en del av inredningen och är vacker att titta på. Vi utvecklar ständigt vårt sortiment av kvalitativa kaminer, så att vi har något för alla smaker. De flesta av kaminerna är försedda med glas på flera sidor så att man kan njuta maximalt av elden. Min personliga favorit är vår nya kamin Art Moderne som är inramad av natursten. Den har ett rakt formspråk och stora glaspartier, säger Johan Enderstein, VD på Camina.

Nyhet: Camina Art Moderne, stilren kamin med raka linjer
Caminas populära Art-serie utökas med en stilren kamin designad av svenska industridesignern Gustaf Hallén. Braskaminen är inramad av vacker natursten. Naturstenens egenskaper gör att värme lagras vilket medför att kaminen avger värme långt efter att elden slocknat och brunnit ut. Braskaminen har en stor glaslucka och sidoglas, vilket gör att man ser elden från flera håll. Cirkapris: 23 800 kronor.

Nyhet: Austroframm Glass, smidig braskamin för mindre rum
Austroframm Glass har en stram, rektangulär form med glas på tre sidor. De höga glasen ger bra insyn och skapar en känsla av närhet till den sprakande elden. Braskaminen tar liten plats på golvet och därför passar den utmärkt i mindre rum. Kaminen kan kompletteras med en vridplatta som gör den smidig att rotera. Cirkapris: 19 800 kronor.

Klassisk kakelugn

Inspirerad från 1700-talet finns den klassiska och dekorativa kakelugnen Gustaf från Svenska Kakelugnar i Caminas sortiment. Den funktionella designen har blivit en omtyckt klassiker som smälter bra in i såväl det moderna som det romantiska hemmet. Cirkapris: 39 750 kronor.

Caminas produkter finns till försäljning hos välsorterade spisbutiker
Se bifogat faktablad för ytterligare information om produktsortimentet och nyheter.

Camina
Camina är ett svenskt företag som produktutvecklar, designar, marknadsför och säljer braskaminer, murspisar, gjutjärnskaminer, kassetter, ved-/köksspisar, kakelugnar och skorstenar. Camina omsätter 60 miljoner kronor och har 13 anställda. Huvudkontoret ligger i Motala.