Kärchers sortiment av högtryckstvättar

K2 – små, lätta maskiner i smidigt format
Dessa modeller är små och tack vare den låga vikten enkla att förflytta för att använda vid båten, på landet eller andra ställen. De har en något mindre motoreffekt än de större modellerna men detta kompenseras genom ett effektivt rotojetmunstycke. Vissa modeller kommer med en väggkonsol så att maskinen kan monteras upp på exempelvis garageväggen för praktisk förvaring.
Motoreffekt: 1,4 – 1,6 kW.
Tryck: 100 bar.
På bilden: Kärcher 2.75, rekommenderat cirkapris 1 295 kronor.

K3 – smidiga och mobila upprättstående maskiner
Modellerna i denna serie är något kraftfullare och finns ofta i upprättstående utförande med hjul vilket gör det enkelt att förflytta maskinen runt det objekt som rengörs.
Motoreffekt: 1,7 kW.
Tryck: 110 bar.
På bilden: Kärcher 3.99, rekommenderat cirkapris 2 195 kronor.

K4 – modeller med digrare standardutförande för mer frekvent användning
Dessa modeller har högre motoreffekt och passar därför den som använder sin högtryckstvätt mer frekvent eller som ofta rengör större ytor. Den har i standardutrustningen bland annat innefattar steglöst reglerbart arbetstryck på spolröret.
Motoreffekt: 1,9 kW.
Tryck: 120 bar.
På bilden: Kärcher 4.99, rekommenderat cirkapris 2 595 kronor.

K5 – kraftfulla modeller med hög prestanda för frekvent användning
Dessa modeller har kraftigare motorer och pumpar och finns i flera utföranden. Dels liggande maskiner som tar mindre plats att förvara och dels upprättstående maskiner som har en slangvinda och som dessutom är enkla att flytta runt det objekt som rengörs. Dessa modeller passar den som använder sin högtryckstvätt frekvent för rengöring av stora ytor och som har nytta av exempelvis tvättmedelsejektor och tryckreglering.
Motoreffekt: 2 – 2,1 kW.
Tryck: 120 – 125 bar.
På bilden: Kärcher 5.85, rekommenderat cirkapris 3 495 kronor.

K6 – mycket hög prestanda för konsumenter med mycket höga krav och frekvent användning
Modellerna i den här serien passar den som ställer stora krav på prestanda och som använder sin högtryckstvätt ofta, kanske både till huset, till båten, till bilen och på landet. Den höga motoreffekten ger förutom ett högt arbetstryck även stor vattenkapacitet för stor sköljverkan.
Motoreffekt: 2,5 kW.
Tryck: 135 bar.
På bilden: Kärcher 6.85, rekommenderat cirkapris 4 195 kronor.

K7 – ytterst kraftfulla modeller, de absolut bästa som finns för privatkonsumenter
Inom denna serie återfinns de allra bästa maskinerna för privatkonsumenter, de har kraftfulla pumpar tillverkade i mässing för att dessa skall motstå både slitage och aggressiva rengöringsmedel. Ofta används dessa modeller även av hantverkare eller egna företagare som använder maskinen i sitt arbete och som inte tar steget fullt ut och köper en kommersiell maskin.
Motoreffekt: 3,0 kW.
Tryck: 150 bar.
På bilden: Kärcher 7.85, rekommenderat cirkapris 6 295 kronor.