Cristian Zuzunaga-sängen gästspelar i Stockholm

Nästa vecka äger Stockholm Furniture Fair rum. För att uppmärksamma mässan
kommer Hästens butik på Sveavägen för första gången att visa upp Cristian
Zuzunagas specialdesignade säng.

Under vecka sex firas den årligen återkommande Stockholm Furniture Fair på Stockholmsmässan. I samband med det kommer Hästens butik på Sveavägen i Stockholm att anordna ett gästspel och skylta med Cristian Zuzunagas färgsprakande och specialdesignade Superia II med tillhörande gavel i fönstret.

Samarbetet mellan Hästens och Zuzunaga började förra året då den brittiska designtidningen Wallpaper gav ut temanumret ”Hand Made” i juli 2010. Zuzunaga erbjöds då möjligheten att designa ett tygmönster åt en Hästenssäng inklusive sänggavel. Under designprocessen besökte Zuzunaga fabriken i Köping. Tillsammans med Hästens sömmerskor arbetade de med det specialdesignade tyget för att på bästa sätt framhäva sängen och det originella mönstret.

Cristians Zuzunaga pixelrutiga mönster matchar Hästens varumärke som kännetecknas av blårutan, vilket varit extra positivt för designsamarbetet.
– Sängen som Zuzunaga designat är en härlig explosion av färger som lyfter fram vår välkända blåruta på ett nytt sätt. Men vad många inte vet är att vår ruta kommer i 21 olika färger, berättar Emma Sandsjö, marknadschef på Hästens Sängar AB.

Den färdiga sängen presenterades för första gången vid Wallpapers ”Hand Made” utställning under Salone Internazionale del Mobile mässan i Milano 2010. Sängen har sedan dess turnerat världen runt och gjort uppehåll i storstäder och länder som: London, Helsingfors, Spanien och nu senast i Malmö. Nu är det äntligen Stockholms tur att få besök av den berömda sängen.

– Sängen är unik och finns bara i ett enda exemplar. Nu besöker den Stockholm efter att ha turnerat runt om i världen, berättar Emma Sandsjö.

Skyltningen kommer att vara synlig mellan den 8 och 14 februari på Hästens butik på Sveavägen 20 i centrala Stockholm.

Om Cristian Zuzunaga
Cristian Zuzunaga är en spanskfödd designer med fokus på inredningsdesign där tryckta textilier utgör grunden. Hans nyskapande och färgglada kreationer kännetecknas främst av unika och mångsidiga uttryck men har samtidigt en tydlig profil och prägel som är lätt att känna igen. Detta har inneburit att Zuzunaga haft samarbeten med en mängd namnkunniga aktörer såsom Moroso, Kvadrat, Ligne Roset och Belmacz.  Zuzunaga hämtar inspiration från arkitektur och genom att undersöka olika urbana miljöer världen över. En stor del av hans produktion kretsar kring rektangulära former, där han nyttjar både slumpmässighet och repetitiva inslag i mönstret. Han använder färg som ett sätt att skapa djup och på så sätt bidra till att skapa miljöer med emotionella kvalitéer.