Bygg in musiken redan från start

ELKO har tidigare aviserat ett antal produktnyheter med musikanknytning. Nu lanseras det första steget i ELKOs satsning, ELKO Sound Play, i form av ett system för ljuddistribution i hemmet. Tanken är att musikkomponenterna planeras in redan innan byggstarten och integreras på så sätt med övriga installationer. Samtidigt kompletterar ELKO med ett smart multiuttag i RS-serien.

Musik utgör en central del i många hem och traditionellt har musiksystemen främst återfunnits i vardagsrum och eventuellt i form av en enklare radio i köket. I takt med den digitala revolutionen och att allt fler typer av musikspelare dykt upp på marknaden, har även kraven för musiklösningar i hemmen förändrats. Nu förväntar vi oss lättillgänglig musik i fler utrymmen och dessutom möjlighet att hantera flera musikkällor på ett enkelt sätt.

För att möta behoven lanserar ELKO ett prisvärt musiksystem, ELKO Sound Play. Systemet innehåller samtliga delar som behövs för att ljudsätta ett rum och utgår från ett komplett paket bestående av kontrollenhet, förstärkare, högtalare samt fjärrkontroll. Kontrollenheterna monteras i vanliga apparatdosor och är utförda i ELKO Plus Design. Utöver grundpaketet finns även ett flertal tillval.

– Många har idag flera olika musikspelare, där allt från mp3-spelare till mobiltelefoner utgör självklara inslag i de flesta hemmen. Det känns därför väldigt kul att vi nu kan erbjuda en både smidig och prisvärd lösning för en mängd olika behov och detta utan några synliga sladdar. Allt är integrerat i vanliga apparatdosor och övriga installationer, säger Thomas Wahlberg, produktchef på ELKO.

Systemet omfattar olika typer av högtalare för inbyggnad i vägg eller tak, förstärkare, samt olika musikkällor som radio eller minneskortsläsare. Cirkapris Sound Play; från cirka 4500 kronor för en enkelrumslösning med kontrollenhet, förstärkare och högtalare.

Nytt Multiuttag

Dessutom lanserar ELKO ett multiuttag (6+2) i RS-serien som är avsett för utanpåliggande montage och kan enkelt monteras på standard apparatdosa. Multiuttaget är ett utmärkt komplement för exempelvis installationer bakom tv-apparaten och hemmabiosystemet, och löser då problem med uttagsbrist och skarvsladdar. Detta innebär att ELKO nu erbjuder smarta uttagskombinationer i samtliga designserier.

– Trenden är tydlig när det gäller efterfrågan på smarta lösningar i hemmen. Det nya multiuttaget innebär att vi nu har ett komplett sortiment där vi kan erbjuda allt från skräddarsydda intelligenta system för hela hemmet till smarta och enkla lösningar för ett enskilt rum, säger Thomas Wahlberg, produktchef på ELKO