Vinterbada i badtunna

Vinterbad har blivit otroligt populärt och det är inte så konstigt med tanke på alla hälsofördelar. När kroppen kommer ner i det iskalla vattnet får den en chock som ger flera positiva effekter och efteråt kommer du känna dig som en ny människa. Prova vinterbad du också och känn hur din stress försvinner och du blir piggare!  

Det kanske inte känns så lockande att hoppa ner i iskallt vatten men det är väl värt att prova och vi kan nästan garantera att du kommer tycka om det, när du har kommit upp ur vattnet.  På svenska badtunnor finns flera olika badtunnor som är passar i trädgården för att göra härliga vinterbad.

Vinterbad påverkar kroppen positivt

”Att bada kallt kan göra oss piggare och mindre stressade” Så här skriver GP om denna nya trend.

När din kropp kyls ner i det kalla vattnet drar dina blodkärl ihop sig vilket leder till att blodtrycket stiger. Samtidigt skickas adrenalin och stresshormoner ut som höjer blodsockret. Dessa reaktioner kommer på grund av att kroppen förbereder sig på överlevnad.  Men detta kommer med flera positiva effekter. Till exempel har det visat sig att nedstämdhet och depression påverkas till det bättre av vinterbad. Det finns även flera studier som pekar på att du blir mer tålig mot infektioner och därmed kommer ha färre sjukdagar!