Tips och råd för sommaren

Sommaren har en tendens att inbjuda till lugna stunder under parasollet eller lekfulla dagar på stranden. För de som blir rastlösa eller helt enkelt för dem som vill passa på att pyssla om sitt hem och sin trädgård under semestern, finns smarta tips och råd till vad som kan bli gjort i sommar! Glöm inte bort att dricka mycket vatten under arbetets gång, men också att ta sköna pauser där t.ex. jordgubbar och saft är en bra energikälla.

1. Bygg en altan i sommar
Varför inte sysselsätta dig i sommar så du kan njuta av en altan nästa sommar? Med några av Black & Deckers verktyg och lite material har du allt som behövs för ett spännande sommarprojekt. Black & Deckers sladdlösa borrmaskin och Black & Deckers cirkelsåg är verktygen som gör ditt altanbygge till en dans. Besök www.blackdecker.se för fulla instruktioner på hur du går till väga.
DU BEHÖVER: Black & Deckers Borrmaskin/skruvdragare t.ex. HP188F4LBK och Cirkelsåg med laser
KS1400L

2. Testa något nytt med figurklippning
Låt din kreativitet sprudla i sommar och sätt igång med figurklippning. Är det första gången kan det underlätta att spana in hur grannen gjort eller besöka en handelsträdgård för att hitta inspiration. Du kan börja med någonting enkelt, t.ex. en 30 cm hög buxbom. En enkel spiral är bra att börja med. Fäst ett snöre vid toppen och linda det nedåt runt plantan så har du något att gå efter. Om busken du klipper står bredvid blomrabatter eller grusgångar kan du lägga över gamla lakan eller en presenning. Det sparar mycket tid när du ska rensa upp efteråt och detta tips fungerar lika bra vid trim av häckar.  Om de bortskurna grenarna inte är för långa kan du använda lövblåsen från Black & Decker för att snygga till rabatten.
DU BEHÖVER: Black & Deckers Kantsax/busktrimmer GSL700

3. Ta fram trimsaxen
Vid klippning av häckar ska man börja från toppen och arbeta sig nedåt, häcksaxen ”rensar” då häcken  allteftersom. Väljer du en elektrisk häcksax från Black & Decker ska du luta bladet något för att nå ett bättre resultat. Vissa häckar, t.ex. liguster och buxbom, kan bli topptunga, så du bör göra häcken vidare nedtill för att ge den stabilitet. Det är enklare att sköta en smalare topp och det ger också mer ljus till häckens inre, vilket ger en starkare stam. Sitta inte bara där och häcka i sommar, ut och trimma din trädgård!

Den sanna hemmafixaren

Mycket kommer att bli gjort i hemmafixarens trädgård under sommaren när solen skiner, men även under dagarna när regnet faller finns sysslor att göra. Vänligen gå in på www.blackdecker.se för att ta del av deras gör-det-själv-guider, där du bland annat kan lära dig hur man på mest effektiva sätt kan montera hyllor, skruva ihop lådor, renovera fönster och mycket annat, allt med Black & Deckers utmärkta verktyg och tillbehör.

En historia full av innovation – Black & Decker fyller 100 år

Du som hemmafixare är resultatet av en spännande historia. Redan 1916 fick Black & Decker patent på sin bärbara elektriska borr – världens första! Gör-det-själv-revolutionen satte fart. 1957 började Black & Decker utveckla trädgårdsprodukter. Samtidigt som mer fokus lades på hemmafixarna som konsumenter, utvecklade Black & Decker en uppladdningsbar borrmaskin för NASA som användes på resor till månen. En omfattande global produktdesign var idén och därför introducerades mindre, smidigare och billigare produkter för att tilltala hemmafixarna. Black & Deckers senaste genombrott handlar om revolutionär flexibilitet och bekvämlighet för användarna, allt för att engagera hemmafixarna. Verktygen har utvecklats från tyngre verktyg med en funktion per maskin till lättare verktyg med allt-i-ett-funktioner. Alla verktyg du kan tänkas behöva när du hemmafixar i sommar finns hos Black & Decker, allt för dig som ”gör-det-själv”.