Technogym hjälper dig hålla nyårslöftet

Home Wellness Design tar in gymmet i det moderna hemmet

Vacker utsida, stark insida – utgör grundtanken i italienska Technogyms produkter. Företaget är världsledande inom design, forskning och innovativa lösningar för träningsutrustning. Med deras koncept Home Wellness Design har de tagit träningsprodukter till en ny dimension och gjort gymmet till en trendig och snygg del av hemmet.

Konceptet lanserades i Sverige i början av 2008 och har redan etablerat sig starkt. Då tiden inte alltid räcker till för att gå till gymmet har Technogym utvecklat designade träningsprodukter som är speciellt utformade för att matcha olika inredningsstilar.

”Home Wellness Design är mer än bara träningsprodukter, för oss handlar det lika mycket om en sund livsstil. Vi vill integrera hälsa och välmående i hemmet utan att göra avkall på inredningen”, säger Carolina Stolpe från Technogym.

Som enda aktör inom träningsbranschen samarbetar Technogym med flera framstående aktörer inom design och inredning som Bang & Olufsen, Asplund, Plan ett och Brand Design Center.
Företaget har även ett stort nätverk av designers och arkitekter och erbjuder alla sina kunder en skräddarsydd 2D-eller 3D-ritning över hur deras träningsyta skulle kunna se ut. I vissa av produkterna, exempelvis Kinesis Personal, ingår det även en personlig tränare som hjälper kunden med träningen i hemmet.

Nyheter från Technogym Home Wellness

Home Wellness presenterar bland annat Kinesis Personal i läder. Ett motståndsbaserat träningssystem där man kan utföra naturliga rörelser som tränar både balans, styrka och flexibilitet på endast en kvadratmeter yta. Andra nyheter är det stilrena löpbandet Spazio Forma, Wellness Ball, en medicinboll i snygg design, samt ett exklusivt designat hantelställ, Wellness Rack.

Technogym

Italienska Technogym grundades år 1983 av Nerio Alessandri. Idag säljs företagets produkter i över 60 länder, både på den professionella och privata marknaden. Efterfrågan hos privatpersoner är det som ökar mest och företagets koncept Home Wellness Design med designade träningsprodukter för privat miljö har tagits emot med entusiasm världen över.

I Sverige har Technogym i dagsläget tre showrooms; på Plan Ett och Asplund i Stockholm, Brand Design Center i Göteborg samt ett i Malmö som står klart under 2009 tillsammans med Brand Design Center.

Produkter Technogym Home Wellness

Kinesis Personal nu i läder
Kinesis Personal lanserades i Sverige i början av 2008. Produkten är designad av den erkände produktdesignern Antonio Citterio och har vunnit flera designutmärkelser i inredningsvärlden, bland annat Red Dot Design Award. Med Kinesis Personal kan man träna över 200 övningar på bara en kvadratmeters yta. Det är ett motståndsbaserat träningssystem där man kan utföra naturliga rörelser som tränar både balans, styrka och flexibilitet. Från februari 2009 finns även Kinesis Personal tillgänglig i läder.
Cirkapris: 143 000 kronor

Spazio Forma
Spazio Forma är ett löpband perfekt lämpad för en hemmamiljö. Stilren design, helt tystgående, kan fällas ihop när den inte används och tar då mindre än en kvadratmeters yta. I Forma serien finns flera varianter av konditionsmaskiner som löpband, motionscyklar och crosstrainers samtliga designade för en trendig hemmamiljö.
Cirkapris: 45 100 kronor

Wellness Ball
Äntligen en medicinboll i snygg design som man inte behöver gömma undan i städskrubben.
Tränar både styrka, rörlighet och balans.
Cirkapris: 1 200 kronor

Wellness Rack
Ett exklusivt designat hantelställ med vikter. Ger en mångsidig träning för hela kroppen samtidigt som det är en snygg och stilfull inredningsdetalj som inte tar någon stor plats i hemmet.
Cirkapris: 8 750 kronor