Siemens lanserar nya energieffektiva kylskåp

Minska energiförbrukningen med coolEfficiency

Kylskåpet står för nästan 25 procent av hushållets totala energikonsumtion. Det är därför viktigt att välja en energieffektiv kylskåpsmodell. EU har beslutat att den nya klassificeringen för energieffektivitet, med toppklassificeringen A+++, ska tillämpas på samtliga kylskåp inom ett år. Siemens ligger mycket långt fram vad gäller utveckling av energieffektiva vitvaror och lanserar en ny kylskåpsserie, coolEfficency, med den högsta energiklassificeringen A+++ redan i april. Utöver låg energiförbrukning erbjuder kylskåpen även en rad smarta lösningar förbättre matförvaring samt tilltalande design.

Siemens coolEfficiency

Siemens nya plattform coolEfficency är en serie med kyl/frys som når upp till den nya, högsta energiklassificeringen för kyla inom EU: A+++. Skåpen innehåller också smarta funktioner för ultimat matförvaring, vilket gör att maten håller längre och därmed inte behöver kastas. För detta ändamål finns bland annat coolBoxen som håller två grader lägre temperatur än resten av kylskåpet, vilket medför att maten håller dubbelt så länge. crisperBox håller en högre fuktighetsgrad än resten av kylskåpet, där grönsaker och frukt förvaras och därmed håller sig fräscha längre.

Siemens coolEfficency serie har en elegant yttre och inre design och är utrustad med inbyggd LED-belysning, vilket ger bra och behaglig belysning inne i kylskåpet. Utöver detta erbjuder produkterna även förbättrad isolering och en funktion som kallas lowFrost, vilket betyder att skåpen inte behöver frostas av lika ofta. Andra nya funktioner är flexShelf, ett hyllplan som flexibelt kan flyttas om, perfekt när man behöver förvara något som tar extra mycket plats. En annan smart detalj är easyLift, som innebär att dörrens fack kan flyttas upp och ner, utan att först behöva tömmas. Dessutom arbetar denna extremt effektiva vitvara nästintill ljudlöst. Inga produkter i coolEfficiency är överskrider en ljudnivå på 38 dB.

De nya coolEfficiency-skåpen ingår i Siemens eco PLUS sortiment, ett sortiment med de mest energisnåla produkterna.

Ny EU-standard inom energimärkning
A++ har tidigare varit den märkning som är bäst i klassen men ses nu snarare som ett normalvärde i den europeiska märkningen av kylskåp. Nu introduceras även A+++ för kylskåp. En annan nyhet är att märkningen måste ta hänsyn till bullernivån. Än så länge kan den nya energimärkningen tillämpas på vitvaror på frivillig basis men inom ett år blir den nya energimärkningen obligatorisk inom EU. Ett kylskåp med energieffektivitetsklass A++ kräver 40 procent mindre energi än motsvarande kyl märkt klass A. En A+++ kyl sparar i sin tur hela 60 procent jämfört med motsvarande A-klassade produkter.