Satsning på miljön och förnyat förtroende från hovet

Fortsatta framgångar för Klippo

Klippo®, en av Sveriges ledande gräsklippartillverkare, fortsätter under 2009 att förfina och utöka sitt
sortiment. Sedan företaget förvärvades av Husqvarna för två år sedan har man effektiviserat produktionen och med framgång fortsatt sin storsatsning på miljömärkta gräsklippare av högsta kvalitet.
Våren 2009 presenteras ytterligare två modeller med förbättrad prestanda för både proffs och privatpersoner.

– Vår ambition är att tillverka miljöanpassade gräsklippare som håller länge. Eftersom miljön alltid har varit högt prioriterad för oss känns det helt naturligt att utöka sortimentet i denna riktning. Av våra motorgräsklippare är åtta modeller nu märkta med Svanen och en är i dagsläget under provning för miljömärkning, något vi är mycket stolta och glada över att kunna erbjuda marknaden, säger Hans Nilsson, produktchef på Klippo.
Klippos sortiment innefattar både konsument-och proffsmaskiner i olika prisklasser, exempelvis finns
handgräsklippare för 1 250 kronor och motorgräsklippare från 3 750 kronor. I dagsläget består utbudet av 23 olika gräsklippare; en elklippare, tre cylinderklippare varav en handdriven och två motordrivna samt 19 rotorgräsklippare. Utöver gräsklippare erbjuder Klippo även två olika jordfräsar samt två vertikalskärare, en
elektrisk och en bensindriven.

Nyheter från Klippo 2009

Pro 19 S GCV – för proffsanvändaren

En av nyheterna från Klippo inför 2009 är den nya proffsmaskinen Pro 19 S GCV. En rotorklippare med 48 cm
klippbredd och en tystgående och ren motor från Honda. Tack vare framhjulsdrift är maskinen lättarbetad och passar bra för mer kuperad terräng. I dagsläget är Pro 19 S GCV under provning för Svanenmärkning. Pro 19 finns i ytterligare två utföranden, en driven med Briggs & Stratton-motor och en odriven med Honda-motor.
Rekommenderat cirkapris Pro 19 S GCV: 8 400 kronor

Cobra™ S och Cobra™ SE – effektiv klippare med mulcherfunktion

Den nya modellen Cobra S är en högeffektiv uppsamlarmaskin med mulcherfunktion (läs mer om
mulcherfunktionen i bifogat faktablad) och en klippbredd på 48 cm. Med ny drivning, en lättstartad motor med toppventilteknik och komfortabelt ljud är Cobra S en ultimat gräsklippare för det moderna hemmet med den rejäla gräsmattan. Motorn är en Briggs & Stratton-motor med ReadyStart. Cobra S finns också med elstart, då med beteckningen Cobra SE.
Rekommenderat cirkapris Cobra S: 8 150 kronor
Rekommenderat cirkapris Cobra SE: 9 200 kronor

Hovleverantörskap

År 2005 blev Klippo utsedd till Kunglig Hovleverantör, ett kännetecken för svensk kvalitet. Under 2008 då
produktionen flyttade från Malmö till Höör fick Klippo förnyat förtroende och fortsätter sin roll som enda
hovleverantör inom sitt område. Hovleverantörernas produkter är i flera fall världsledande och goda exempel på högklassig, skandinavisk design. För mer information om hovleverantörskap och vad som krävs, se
www.hovlev.se.