Rosenthal & Wedgwood presenterar exklusiva designnyheter

Rosenthal är ett av världens mest etablerade varumärken inom porslinsbranschen och i flera årtionden har dess kvalitativa designprodukter varit attraktiva föremål för svenska hem. Bland nyheterna återfinns flera spännande porslinsserier som alla förgyller hemmet och gör det dukade bordet till något utöver det vanliga.

Med över 125 års erfarenhet kännetecknas Rosenthal av hög kvalitet, design och funktion. Företaget har när samarbeten med flera kända internationella designers för att formge sina produkter. Kollektionerna står för en lång tradition förenat med nyskapande design. Till hösten 2008 utökas sortimentet med flera nyheter.

– Rosenthal står för skönhet och perfektion när den är som bäst. Vi vill skapa det främsta inom internationell design och nå personer som tilltalas av formgivning och som satsar på att hitta en egen stil i hemmet. Nu lanserar vi flera nya innovativa kollektioner som vi är mycket stolta över att kunna presentera för den svenska marknaden, säger Håkan Dahlenborg, VD för Rosenthal i Sverige.

Rosenthal presenterar flera nya serier till hösten

Bland höstens nyheter från Rosenthal återfinns ett brett och inspirerande utbud av nyheter som alla genomsyras av omsorgsfulla former och högsta kvalitet.

Rosenthal Studio-Line lanserar serien ”Landscape” som är en komplett serie med porslin, glas och bestick som har tagits fram av den kända designern Patricia Urquiola. Från Rosenthal Studio-Line presenteras även serien ”TAC Dynamic Gold”, en porslinsserie med unika former och dekorativa mönster i guld.

Thomas är ett av Rosenthals varumärken där bland annat den nya kollektionen ”Pepe & Friends” ingår, designad av Camila Prada. Kollektionen har en utomordentlig charm då varje porslinsdel har sin egen karaktär. Porslinsserien ”Mahlzeit” är ytterligare en nyhet från samma varumärke. Denna har tagits fram i samarbete med den kända tyska TV-kocken Tim Mälzer.

Wedgwood i fortsatt samarbete med Jasper Conran

Inför hösten 2008 presenterar Wedgwood ytterligare en ny porslinsserie från den internationellt kända designern Jasper Conran. Serien heter ”Pin Stripe” och är inspirerad av hans stilrena klädkollektion.