Praktiska tips till poolägaren

Pressmeddelande
Folkpool lanserar nyheter

Sedan 1968 har Folkpool byggt över 10 000 pooler. Både pooler och spabad blir alltmer populärt att installera i de svenska trädgårdarna för att utnyttjas av både familj och vänner. För att fira sina 40 år i branschen lanserar Folkpool flera spännande nyheter för alla badintresserade och tipsar poolägare om hur man kan utnyttja solen för uppvärmning för på så sätt reducera driftkostnaderna.

–    Det ska vara härligt att bada på hemmaplan och inte ska det behöva kosta skjortan heller. Det finns en del produkter som vi arbetar med som hjälper konsumenten att utnyttja den energi som finns och som håller nere driftkostnaderna, säger Magnus Holgersson, Folkpool.

Poolsolsfångare – värm upp med solens hjälp och reducera driftkostnaden
Att installera en solfångare innebär att man håller värmen i poolen från maj till augusti. Solenergin är gratis vilket betyder att den dagliga driftkostnaderna hålls nere. Folkpool arbetar med effektiva solfångare i tåligt material för lång livslängd och som är enkla att montera. Ligger rätt i tiden, då man utnyttjar energin som finns.

Poolvärmepump Power Pac I och Power Pac II – håll kostnaderna nere
Det ska vara skönt att bada utan att det kostar för mycket. Det här är en luftvärmepump som är framtagen för att kopplas in direkt på poolens cirkulations system. Den är mycket effektiv och ger upp till 5 gånger mer energi än vad du laddar in vid 15 c ute. Poolvärmepumpen har en inbyggd värmeväxlare och kondensor i titan. Effektiv, miljöanpassad och tyst.

Pooltak Superb – håll löven borta och förläng poolsäsongen
Att använda pooltak gör att man kan förlänga badsäsongen och utnyttja poolen desto mer. Pooltaket består av ett antal sektioner som är skjutbara och löper i skenor, vilket betyder att man kan välja mellan att bada under taket eller under bar himmel. Det transparanta nya pooltaket från Folkpool är tillverkat i en tålig aluminiumlegering. Fördelarna med pooltaket är många; det är enkelt att montera, det är energibesparande, det förlänger poolsäsongen, det är säkert och dessutom hindrar de löv eller annat skräp att falla i poolen.
Cirkapris: Pooltakt 3+6 meter; 35 900 kronor.

True test – enkel digital klormätare
Folkpool lanserar en ny smidig och enkel klormätare som håller koll på de olika värdena i din pool. Sätt ner stickan i poolen, vänta någon minut, sätt sedan stickan i den digitala mätaren. Invänta därefter svar. Klorvärdet bör kollas av en gång i veckan.
Cirkapris:

LED-belysning
Folkpool erbjuder LED-belysning för poolen, vilket innebär att man drar lite energi och dessutom kan man få fram olika färger. Det är en inbyggd elektronik som gör att man bara behöver slå av och på för att välja önskad färg och förstärka exempelvis poolpartyt eller sätta färg på den mörka vardagskvällen. Med LED-belysningen kan man även skapa färgspel. LED-lamporna har en lång livslängd på cirka 100 000 timmar.