Praktiska tips för dig med pool

Folkpool ger praktiska tips till poolägaren
Utnyttja energin och reducera driftkostnaderna för poolen

Det ska vara härligt att bada på hemmaplan utan att det ska behöva kosta för mycket. Det finns flera tips på hur man förlänger poolsäsongen, håller koll på värdena i poolen, men framförallt hur man kan reducera de dagliga kostnaderna. Nedan följer några tips från Folkpool hur man som poolägare kan komma att älska sin pool ännu mer.

Poolsolsfångare – värm upp poolen med solen
Solenergin är gratis så med solfångare till poolen klarar du 80% av värmebehovet från maj till augusti. Folkpool arbetar med speciella poolsolfångare i mycket tåligt material och som är enkla att montera. En solfångare är bra både för plånboken och miljön. Investeringen räknar man hem på 4-5 år.
Cirkapris: från 25 000 kronor – automatisk anläggning för pool 4×8 m exklusive montering.

Poolvärmepump Power Pac I och Power Pac II
Det ska vara skönt att bada i poolen utan att det kostar för mycket. En poolvärmepump är en luft/vatten värmepump som är framtagen för att kopplas in direkt på poolens cirkulationssystem. Det gör dem lätta att installera. De är mycket effektiva och ger 4,6 gånger mer energi än vad du laddar in vid +15°C utetemperatur. Köldmediet är nya miljöanpassade R410A.  PowerPac tillverkas av välrenommerade PSA som är kända för sin höga kvalitet. Poolvärmepumpen har kondensor i titan, ett helt korrosionsfritt material för längsta livslängd.  De är konstruerade för att vara extra tystgående.
Cirkapris: från 29 000 kronor.

Pooltak Superb –förlänger badsäsongen
Med ett skjutbart tak över poolen förlänger du badsäsongen ett par månader. Fördelarna med pooltaket är flera; det är energibesparande och hindrar löv och annat skräp att falla i poolen. Med låsbar dörr har du dessutom ett säkert skydd över poolen. Materialet i pooltaket är framtaget för att vara starkt och lätt med lång livslängd. Stommen i tålig aluminium legering och själva taket är gjort i polykarbonat. Det är lätt att montera på både nya och befintliga pooler.
Cirkapris: från 39 000 kronor  för pool 3×6 m.

True test – enkel digital pooltestare för att kolla pH och klorvärdet
Folkpool lanserar en ny smidig och enkel pooltestare som håller koll på de olika värdena i din pool. Sätt ner stickan i poolen, vänta någon minut, sätt sedan stickan i den digitala mätaren. Invänta därefter svar. Snabbt, enkel och exakt. Klor- och pH värdet bör kollas av en gång i veckan.
Cirkapris: Digital pooltestare inkl. teststickor 695 kronor/st. Påfyllningsstickor 99 kronor/50 stycken.