Nyheter från Classic Garden

Classic Garden har ett noga utvalt sortiment utemöbler av absolut högsta kvalitet. Med en kombination av slitstarkt material och tidlösa former uppdaterar nu Classic Garden sitt sortiment och lanserar flera nya underhållsfria utemöbelserier med olika uttryck. Möblerna är ett lyft för uteplatsen och en njutning för kropp och själ.

ASPEN,  Lounge i stilren design och vattentäta dynor

För att skapa en äkta loungekänsla i trädgården lanseras en ny serie utemöbler med raka linjer. Möblerna är tillverkade av slitstarkt plastfiber som heter Fiber Loom. Ett material som liknar rotting. Fiber Loom är underhållsfritt, vattentåligt, UV-beständigt och extremt hållbart mot temperaturer och klarar därför av alla väderförhållanden som exempelvis ihärdigt regn, brännande sol eller tropisk värme. Aluminiumunderredet på möblerna gör dem lätta att flytta och rostar inte.

Aspen består av ett flertal olika moduler som kan kombineras på många olika sätt. Exempelvis kan man designa en lång soffa eller en L-formad hörna. Allt beroende på hur uteplatsen ser ut och vilka behov som finns. Samtliga moduler har samma raka design och finns i två olika färger, svart och camel. Till Aspen finns vattentäta dynor som kan vara utomhus även i regn. Dynorna har en autentisk tygkänsla, de är vätskeavisande och finns i flera färger. Även dekorationskuddar finns som tillbehör.
Cirkapris fåtölj: 7 450  kronor

CURACAO,  Runda former och vattentäta dynor
Med fåtöljer, soffor och fotpallar från Curacao kan man bilda en stilfull och elegant lounge att koppla av i. Möblerna har en mjuk, tidlös design och exotisk känsla tack vare kombinationen av mörkbrun vävd fiber och vita dynor. Möblerna är tillverkade av det slitstarka materialet Fiber Loom. Materialet liknar rotting, men klarar temperaturer mellan minus 20 grader och plus 60 grader och är underhållsfritt. Till möblerna finns vattentäta dynor som är mycket enkla att sköta och som kan vara ute i regn. Dynorna finns i olika färger.
Cirkapris fåtölj: 8 600  kronor

VINTAGE, underhållsfria stolar och solsäng i nytt plastmaterial

Vintage är ett nytt unikt sortiment från Classic Garden då det är första gången som företaget lanserar möbler tillverkade av injektionssprutad högkvalitativ plast och rostfria stativ speciellt framtagna för utomhusbruk. Serien kännetecknas av hög kvalitet och modern design.

Det nya materialet gör möblerna extremt stabila. Materialet är UV-behandlat, smutsavvisande och antistatbehandlat för att vara lättskött och underhållsfritt mycket länge. Stativen är tillverkade i syrafast stål, vilket gör att de klarar av alla väderförhållanden och kan stå utomhus året om. Sortimentet består av stolar och en solsäng, alla med viss svikt. Vintage kommer i fem moderna färger som är typiska för Classic Garden; bamboo, desert, quartz, vitt och antracite. Stolarna är också staplingsbara, förutom stol med medar.

I Vintage-serien ingår även bordet Zenith, som utmärker sig genom en elegant bordskiva i svart skiffer. Bordet står stadigt på tre ben och är tillverkat i syrafast rostfritt stål.

Design: Bram Bollen
Cirkapris stol:  3 390 kronor

TERRA, tillbaks till det naturella
Här kombineras det gamla och det nya då det klassiska materialet hampa åter tas fram i tillverkningen av möbler. Möblerna i serien Terra är tillverkade av materialet hampa blandat med high-tech polyester tråd. Tillsammans skapar de olika materialen en styrka och stabilitet samtidigt som man får en naturlig och klassisk yta. Möblerna i Terra-serien har en ren och enkel design, vilket gör att de smälter in bland olika stilar och miljöer. Möblerna är underhållsfria och UV-resistenta. Möblerna finns i två färger: silkes grå och jordfärgat. I serien finns även ett bord med en tunn ljusgrå keramikskiva på en aluminiumram.

Design: Bram Bollen
Cirkapris stol: 5 150 kronor

KOSS, handmålat med båtfärg från ”Farrow & Ball”
Möblerna i serien KOSS har en gedigen och hållbar behandling då de är handmålade i tre lager. Att möblerna är handmålade ger dem en naturlig randeffekt och mjukare solreflexer. Färgen kommer från den legendariska engelska färgtillverkaren ”Farrow & Ball” som är kända för sina kvalitativa färger anpassat för träbåtar.

KOSS kännetecknas av en nutida och stilren design. Stol och bord i serien KOSS är tillverkad i odlad teak. Classic Garden använder den allra bästa teaken som hämtas från världens största odlade teakområde i Indonesien. Teaken klarar såväl höstvindar och brännande sol som bitande frost och ihållande regn. Möblerna är därför så gott som oförstörbara och enkla att sköta.

Design: Wim Seger.
Cirkapris: 3 790 kronor