Nya åkgräsklippare med funktionell och snygg design

Klippo Rider gör klippningen både bekväm och effektiv

Klippos nya X-serie Rider förenar hög kvalitet med stor funktionalitet. Den nya modellserien är byggd för att klara många år i gräsklippningens tjänst. Tack vare ett klippdäck i fronten och en smidig styrning får man perfekt överblick och kommer enkelt åt även mer svårtillgängliga gräsytor. Åkgräsklipparna är bekväma att köra och gör gräsklippningen till en riktigt rolig sysselsättning.

Klippos nya åkgräsklippare är utrustade med ett klippdäck som är monterat längst fram på maskinen för att ge bästa möjliga överblick och för att man inte ska trycka ner gräset med hjulen innan det klipps. Maskinerna är mycket lättkörda och de går att svänga runt sin egen axel, vilket gör det enkelt att vända på små ytor. Man sitter bekvämt på förarplatsen och har alla funktioner inom räckhåll. Sitsen är placerad så att man får en bra överblick, men inte högre än att man kommer åt att klippa under exempelvis träd. Tack vare det hydrostatiska drivsystemet med fram- alternativt fyrhjulsdrift är Klippo Rider enkel och säker att köra och klarar av tuffa förhållanden.

–    Med våra nya frontklippare kan vi erbjuda våra kunder en högkvalitativ, funktionell och inte minst rolig produkt för gräsklippning. En perfekt produkt för de många svenska trädgårdar som har lite större gräsytor, säger Roger Klotz, Klippo.

Klippo Rider kommer i tre modeller: X15, X16 samt X20 (X16 och X20 finns även med fyrhjulsdrift). Alla modeller har smidig styrning. De är har en  funktionell och ergonomisk förarplats samt fram- respektive fyrhjulsdrift som ger maximal säkerhet vid klippning i till exempel sluttningar. Vidare är de utrustade med ett frontmonterat 3-knivars mulcherklippdäck vilket gör att knivarna inte kan slå i varandra och haverera om man exempelvis kör på en sten.

Klippo Rider X16 4wd och X20 4wd, anpassade för tuffare terräng
Förutom ovanstående egenskaper har Klippo Rider X16 4wd och X20 4wd även fyrhjulsdrift vilket gör klippningen säker i både fuktiga och backiga förhållanden och därför passar den perfekt i kuperade trädgårdar. De fyrhjulsdrivna modellerna har även servostyrning vilket underlättar styrningen ytterligare. Motorerna är en 2-cylindrig Hondamotor på 16 hk respektive 20 hk.

Klippo X-serie Rider finns i fackhandeln från och med våren 2007.
Cirkapris: X15, 44 000 kronor inkl moms (introduktionspris 2007: 39 000 kronor).
Cirkapris: X16 4wd, 66 000 kronor inkl moms (introduktionspris 2007: 61 000 kronor).
Cirkapris: X20 4wd, 94 000 kronor inkl moms

Kort om Klippo

Klippo har tillverkat och marknadsfört svensktillverkade gräsklippare sedan 1954. Utöver olika sorters gräsklippare erbjuder Klippo även produkter för park- och trädgårdsskötsel för både professionella användare och konsumenter. Företaget omsätter drygt 140 miljoner kronor och har ca 50 anställda. Klippo utvecklar och tillverkar produkter i sin anläggning i Malmö och säljer dem via ett stort antal återförsäljare runt om i Sverige samt exporterar till femton andra länder i Europa. www.klippo.se