Ny inredningsbutik i Malmö med exklusiva varumärken

Hästens blir en del av en plats för handel, möten och inspiration

Nu i december slogs portarna upp till nya inredningsbutiken Glashuset i Svågertorp, Malmö. Butiken, som också rymmer ett väl tilltaget showroom, har en spännande arkitektur i form av en rund byggnad helt i glas. Här kommer Hästens Sängar, såväl som andra exklusiva varumärken som Gant Home och Montana, att finnas representerade. Glashusets VD och grundare, Paul Vium, har höga ambitioner när det gäller butikens potential som mötesplats för både privatpersoner, inredare och arkitekter.

– Glashuset ska vara ett levande hus med miljöer som skiftar ofta beroende på säsong, mode och händelser. Med fria mötesrum och kontor som står till förfogande för arkitekter och inredare, vill vi öppna upp för nya möten. Vi väljer att satsa i Öresundsregionen eftersom det är en otroligt expansiv och spännande del av Sverige, säger Paul Vium.

I Glashuset kommer Hästens, tillsammans med sex starka och mycket attraktiva varumärken inom skilda områden, att finnas representerade. I butikens öppna och luftiga miljö visas produkterna per varumärke och i showroomet byggs hela miljöer upp för att inspirera till nyskapande inredningslösningar. Personalen har höga kunskaper om inredning, funktion och komfort och är specialistutbildad inom bland annat sängar. Ambitionen är att bli en destination för alla i närområdet som uppskattar design och kvalitet inom inredning – en plats för inspiration och handel.

Ett unikt samarbete
– Hästens växer igen och nu går vi in i ett unikt samarbete med inredningsbutiken Glashuset, vilket känns jättespännande. Våra produkter kommer att synas tillsammans med andra intressanta varumärken i en inspirerande miljö som lockar till nya kreativa lösningar i hemmet, säger Emma Sandsjö, kommunikationschef på Hästens.

Glashuset erbjuder arkitekter och inredare som ansöker om medlemskap i Interior & Design Program att gratis använda lokaler i byggnaden, för att skapa en levande och dynamisk mötesplats. Som ett steg i samma riktning kommer butiken även att regelbundet arbeta med unika evenemang, bland annat två aktiviteter i samarbete med Hästens.

Hästenssäng med design av Christian Zuzunaga – nu på plats i Glashuset Textildesignern Christian Zuzunaga designade en unik Hästenssäng inför möbelmässan i Milano 2010, där den visades i regi av Wallpaper magazine i deras handmade exhibition. Sängen har en helt ny design, där Zuzunaga har lekt med den traditionella rutan och skapat ett modernt pixelmönster. Zuzunagas designsäng finns nu att beskåda i Glashuset.
Hästens hantverkare i butiken En annan aktivitet framöver är att Hästens allra skickligaste hantverkare kommer att finnas på plats för att tillverka världens mest exklusiva säng, Hästens Vividus, då man som besökare har möjlighet att se det unika hantverket på nära håll och ta del av skapandet av en riktig dyrgrip.

Om Glashuset
Förutom Hästens kommer andra starka varumärken såsom Gant Home, Ann Idstein, Montana, Kinnasand, Luceplan samt Erik Jørgensen Møbelfabrik att finnas representerade. Butiken ligger på Långhusgatan 1 i Malmö. Öppettiderna är måndag-fredag kl. 10.00 – 19.00, lördag-söndag kl. 10.00 – 17.00. För mer information, vänligen se www.glashusetmalmo.se

Om Hästens

Hästens sängar är en naturlig upplevelse i nordisk lyx. Med handgjord tillverkning i Sverige sedan 1852, gjorda av bomull, lin, ull och äkta hästhår, skämmer Hästens bort sina kunder med extraordinär komfort och sömn i ett hälsosamt och skönt klimat. Sängarna är av naturligt material för att luften skall cirkulera och ge en maximal upplevelse.